Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

середу, 22 вересня 2021 р.

Змініть правила гри.

 З надією змінити життя на краще ви перечитали гори книжок про саморозвиток, впроваджували поради, але так і не досягли успіху? Пропонуємо вам позбутися архетипу жертви, а ще – вивчити досвід непересічних коучів. Зробіть своє життя таким, про яке ви мрієте і якого заслуговуєте.

159.9

П12 

Павер, Маріанна. Допоможіть! Чи дійсно книжки про саморозвиток здатні змінити життя / М. Павер ; пер. з англ. О. Ванкевич-Серебрянської. — Харків : Віват, 2020. — 400 с. — (Саморозвиток).

Автори книжок про саморозвиток обіцяють змінити ваше життя на краще. Як зазвичай радять так звані гуру, варто лишень дотримуватися «низки простих кроків». Багато років журналістка Маріанна Павер захоплювалася книжками про самореалізацію, але одного дня зрозуміла, що мрії про ідеальне життя без боргів, тривоги, безсонних ночей, похмілля чи серіалів на Netflix та реальність — це геть різне. Маріанна пообіцяла собі щомісяця читати книжку про саморозвиток й дотримуватись усіх порад аж до найменших дрібниць. Протягом року вона вивчатиме 12 посібників відомих коучів та консультантів, щоб перевірити, чи дійсно вони допоможуть їй стати щасливішою. Маріанна з гумором випробовує себе на міцність, діючи за рекомендаціями індустрії селф-хелп, а ще шукає відповідь на запитання, що означає бути «сучасною ідеальною жінкою».

159.9

Е85  

Еспрі, Дейв. Змінюючи правила гри. Як лідери, новатори та візіонери перемагають у житті / Д. Еспрі ; пер. з англ. О. Макарової. — Харків : Віват, 2021. — 384 с. — (Саморозвиток).

Прагнучи щось змінити у власному житті, ви можете дотримуватися перевіреного шляху та наслідувати стандартні приклади. Натомість автор цієї книжки пропонує орієнтуватися на тих, хто змінює правила гри, іде всупереч звичним методам та сміливо ризикує. Він опитав понад 450 людей, які змінили світ завдяки своїм відкриттям: науковців, що здійснили проривні дослідження, психологів, митців, бізнес-лідерів. Ці новатори й вам допоможуть бути у виграші: вони порадять, як позбутися страхів, перестати зациклюватися на негативному досвіді, мати здоровіший сон, вийти за межі шаблонів мислення, і запропонують ще безліч перевірених способів щодо того, як поліпшити самопочуття та продуктивність.

159.9

Г20  

Гарньє, Стефан. Думай і дій як кіт / С. Гарньє ; пер. з фр. В. Барської. — Харків : Віват, 2020. — 160 с. — (Саморозвиток).

Чи можуть ваші коти навчити вас життя? Чи можуть вони впорається з тим, в чому не досягли успіху популярні лайф-коучі? Відповідь на ці запитання - так. Не вірите? Тоді прочитайте книгу Стефана Гарньє. У багатьох вдома є ці чарівні домашні улюбленці, але не всі так як автор цієї книги пильно за ними спостерігають і намагаються зрозуміти їх життєвий устрій, спосіб мислення і прийняття рішень. Більше десяти років спостережень за своїм домашнім вихованцем перетворилися в звід сорока особливих рис характеру, які властиві всім кішкам. І саме ці риси можуть допомогти людям в складних життєвих ситуаціях, на робочому місці, в колі сім'ї або в спілкуванні з друзями. Тепер позбутися від стресу можна не тільки слухаючи муркотіння вашого вихованця, але і перейнявши деякі з його звичок. Просто задумайтеся на хвилинку: чи турбуються коти про пенсію, чи можна їх примусити робити те, що вони не хочуть або ж вони ведуть себе абсолютно незворушно, спокійно спостерігають за тим, що відбувається, люблять свободу і мають гордість. Адже не дарма, кішок здавна називають мудрими тваринами. Придивіться ближче до цих домашніх вихованців, ймовірно вони зможуть багато чому вас навчити.

159.9

Г20  

Гарньє, Стефан. Думай і дій як кіт-2 / С. Гарньє ; пер. з фр. О. Ларікова. — Харків : Віват, 2021. — 240 с. — (Саморозвиток).

Продовження історії про те, чого варто повчитися у котиків, яку автор написав разом з пухнастим другом Зіггі. На сторінках книжки — 101 урок про те, як жити задля свого задоволення, вірити в себе та залишатися не просто білим і пухнастим, а ще спокійним, розважливим, незламним, незалежним, допитливим... Ця легка котяча методика розмиє бар’єри між світом людей і тварин та допоможе нам стати кращими. Кількома помахами лапки Зіггі залишив нам безцінні, але такі прості у виконанні поради, з яких складається цілісна філософія життя щасливого кота.

159.9

Т43  

Тіппінг, Колін. Радикальне прощення / К. Тіппінг ; пер. з англ. Є. Мірошниченко. — Київ : BookChef, 2021. — 304 с.

Метод радикального прощення, розроблений Коліном Тіппінгом, завоював мільйони прихильників по всьому світу. Він допомагає людям переоцінити своє минуле, позбавитися гніву, страху, сорому й таким чином змінити майбутнє. Автор пропонує п’ять основних етапів радикального прощення й докладно пояснює, як за їх допомогою позбавитися архетипу жертви й зробити своє життя досконалим.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар