Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

понеділок, 4 жовтня 2021 р.

Дивовижна туристична Україна.

 Дізнайтеся цікаві і захоплюючі факти з української історії, читаючи книжки з нашої добірки «Дивовижна туристична Україна». Самостійно сплануйте туристичний маршрут місцинами, які вам цікаві. Побувайте там, де давно мріяли, побачте те, про що навіть не здогадувалися. Адже науковці доводять: люди, які вміють дивуватися, живуть значно довше. А ще на вас чекають змістовні знайомства з людьми, які є найдорожчим скарбом нашої держави.

908(477)

Т46   

Тичина, Андрій Геннадійович. Україна. Центр. Південь : путівник / А. Г. Тичина ; пер. з рос. В. С. Бойка ; худож-.оформ. Л. П. Вировець. — Харків : фоліо, 2019. — 255 с. : іл.

Путівник «Україна. Центр. Південь » призначений для людей, що живуть як в нашій країні, так і за її межами, які люблять самостійно планувати подорожі, відкривати для себе нові маршрути та місця. З його допомогою можна освоїти до 30 захоплюючих маршрутів по Центральній і Південній Україні, дізнатися про цікаві місця, музеї і пам'ятники по маршруту слідування, правильно вибрати час туру, щоб не тільки насолодитися новими відкриттями, а й відвідати місцеві свята та фестивалі.

Автор цієї книжки за кермом машини проїхав тисячі кілометрів і розповів не тільки про визначні пам'ятки і пам'ятники, але і про стан доріг, по яким туристам доведеться добиратися до мети подорожі. Крім того, автор надає детальну інформацію про музеї, готелі, місця відпочинку і розваг, що, безумовно, полегшує планування подорожей.

Книга ілюстрована фотографіями автора.

908(477)

Т46   

Тичина, Андрій Геннадійович. Україна. Захід. Схід : путівник / А. Г. Тичина ; пер. з рос. В. С. Бойка ; худож.-оформ. Л. П. Вировець. — Харків : Фоліо, 2019. — 269 с. : іл.


З допомогою путівника «Україна. Захід. Схід» можна освоїти до 30 захоплюючих маршрутів Західною та Східною Україною.

 

908(477)

Б23   

Бандило, Наталія. Львівщина : [путівник] / Н. Бандило ; худож.-офрм. О. Гугалова-Мєшкова ; гол. ред. О. Красовицький. — Харків : Фоліо, 2018. — 219 с.

Цей путівник присвячений унікальному краю – Львівщині, яка є духовним осердям Східної Галичини, справжньою скарбницею України. Звичайно, старовинний і дивовижний Львів приваблює своєю архітектурою, смачною кавою та різноманітними фестивалями. Але це далеко не все, чим може здивувати цей регіон. За межею міста ховається не менш захоплива багатовікова історія, пам'ятки культури й архітектури, красива природа, заповідники, мінеральні джерела з цілющою водою. Неповторний колорит відтворюють численні старовинні замки з їх благородною архітектурою і містичними легендами, монастирі та храми, скельні споруди. Оповіді про минуле і сьогодення міст і сіл Львівської області, про її мешканців, цікаві факти, цифри і чудові світлини – усе це знайде читач на сторінках цього видання.

94(477)

І-90   

Історія цивілізації. Україна. Т. 1. Від кіммерійців до Русі (Х ст. до н. е. - ІХ ст.)). / упоряд. М. Відейко ; кол. авт.: Н. С. Абашина, М. Ю. Відейко, О. В. Гопкало [та ін.] ; худож.-оформ. Г. С. Проніна. — Харків : Фоліо, 2020. — 586 с. : іл.

На сторінках цього видання постають два тисячоліття історії на теренах сучасної України. Книга поділена на дві частини: перша охоплює період від Х до ІІІ ст. н. е., друга — від ІІІ ст. до ІХ ст. Зміст книги було розроблено з метою залучення до її написання широкого кола фахівців, які найкраще дослідили та розуміються на окремих питаннях. Під однією обкладинкою зібрані відомості про мову, релігію, міфологію, технічні досягнення, економіку, мистецтво та військову справу давніх часів. Книга містить чимало унікальної інформації, результати новітніх досліджень, деякі розділи стали першими ластівками у висвітленні певних тем у такому обсязі. Видання доповнене багатим ілюстративним матеріалом.

94(477)

К92   

Купрієнко, Ольга. Чорнобильська хроніка. Люди / О. В. Купрієнко, А. В. Багірова ; передм. П. Б. Котіна ; худож.-оформ. О. А. Гугалова-Мєшкова. — Харків : Фоліо, 2021. — 207 с. : іл.

Це книжка-присвята героям, які 35 років тому ризикували своїм життям і здоров’ям задля порятунку мільйонів інших людей. Вона містить історії шістнадцяти борців за наші життя. Це свідки й учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС: атомники, пожежники, медики, монтажники, оператори. Вони розповідають «по-рентгенівськи», безкомпромісно чесно. Згадують про власне становлення, про життя у місті Прип’ять до аварії; говорять про події, які пізніше назвуть техногенною катастрофою. Сьогодні вони є членами громадської організації «Промінь 5-2» — об’єднання учасників ліквідації аварії на ЧАЕС. Кожна сторінка книжки варта найуважнішого прочитання, адже не все ще сказане і почуте суспільством. Кожне слово, промовлене очевидцями тих подій, має величезну вагу для майбутніх поколінь. Справа живих — пам’ятати.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар