Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

середу, 15 вересня 2021 р.

Успіх без вигоряння.

 Мрієте прийняти себе, підвищити самооцінку, стати успішним, багатим, уникнути вигоряння і залишитися собою. Про це мріє кожен, але небагатьом це вдається? Це можливо. Поради у книжках з нашої добірки «Успіх без вигоряння».

159.9

К37 

Кехо, Джон. Гроші, успіх і ви / Дж. Кехо ; пер. з англ. М. Кравцової. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2021. — 240 с.

Мій друг багатий і успішний, бо йому пощастило. Мій сусід зміг реалізувати свою мрію, адже його тато — бізнесмен. Ця дівчина має все, тому що вродлива. А я нічого не досягну, бо всі можливості світу використали щасливчики.

Знайомі думки? Досі віриш у те, що успіх — для обраних, а гроші липнуть до грошей? Годі переконувати себе в невдачах. Насправді гроші люблять тих, хто вірить у себе. Час кинути собі виклик і докорінно змінити переконання, що налаштовують на бідність та заважають процвітанню.

Відкрий необмежений потенціал, зростай, змінюйся та розвивайся. Фільтруй думки, переконання та дії — і отримаєш усе, чого хочеш, і зможеш стати ким завгодно. Адже немає жодних обмежень, доки твої думки не обмежені.

159.9

Р13  

Равікант, Камаль. Полюби себе. Як підвищити самооцінку та прийняти себе. / К. Равікант ; пер. з англ. С. Мальованої. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2021. — 240 с.

Ми любимо себе в останню чергу. Бо так звикли: спочатку — інші, ти сам — в останню чергу. Принести себе в жертву — добре, любити себе — погано. А потім — спустошення. І на що тепер ти здатен, лишившись порожнім, вичавленим, як апельсин? Любити інших? Як, коли ти не здатен шанувати власне «я»?

Знаєш, колись я так само не вмів цього. Днями апатично лежав у ліжку, втрачаючи друзів, компанію, сенс життя. Я висів над урвищем, знехтувавши собою. А потім я зрозумів: витягнути мене з цієї ями здатна тільки любов до себе. Самоповага, на яку заслуговує кожен з нас.

Я хочу, аби твоя самооцінка стала дійсно твоєю. Без чужих резюмувань та очікувань. Самооцінка, якої гідний найпрекрасніший, найталановитіший, найуспішніший ти. Не озираючись на інших, нарешті зазирнувши в себе і полюбивши того, ким ти є.

Щойно розпочнеш цей шлях, то побачиш — це не важко. Потрібна тільки самовіддача. А я допоможу тобі. Бо свого часу мені не вистачало такої підтримки.

Це змінило моє життя. І я вірю: воно змінить твоє.

159.9

Б91  

Бурбо, Ліз. П'ять травм і масок, які заважають бути собою : час показати, хто ти є / Л. Бурбо ; пер. з фр. А. Рєпи. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2021. — 256 с.

Так страшно... бути собою. Але чому? Хто змусив тебе вдягнути маску, щоб сховати справжнього себе? Ти зробив це, щоб не розчарувати батьків чи свого партнера? Або гра в хованки — це спроба замаскувати глибокі болючі рани?

Та втеча від себе — лише тимчасове полегшення. Час зняти маску. Без страху та дискомфорту. Нарешті прийняти та полюбити себе з усіма шрамами та недосконалостями. Ліз Бурбо певна, що «недосконалість» — вигадка і кожен з нас прекрасний та особливий. Головне — стати господарем свого життя.

Спробуйте зазирнути вглиб себе, перетворіть щоденні неприємності та дрібні проблеми на можливості стати кращою версією себе, не бійтеся зачепити старі рани, бо саме вони підкажуть шлях до зцілення. Час зробити крок назад... щоб розігнатися і стати собою!

159.9

К36 

Керролл, Райдер. Щоденник за методикою Bullet Journal : аналізуй минуле, керуй теперішнім, проектуй майбутнє / Р. Керролл ; пер. з англ. І. Возняка. — Харків : Віват, 2020. — 304 с. : іл. — (Саморозвиток).

«Щоденник за методикою Bullet Journal» — це революційна система для всіх, хто намагається організувати свій час максимально продуктивно. Райдеру Керроллу вдалося переконати в її ефективності не лише такі поважні видання, як Forbes, The Wall Street Journal та Vogue, а й понад мільйон топ-менеджерів, блогерів, коучів та успішних бізнесменів. Ця методика допоможе тобі стати більш організованим, фокусуватися на цілях і досягати їх за найкоротший час. Зі своїм Bullet Journal ти наведеш лад у буденних справах, набудеш корисних навичок, знайдеш час і мотивацію для того, що справді варте уваги. Прокачуй пам’ять, структуруй думки і плани, керуй сьогоденням і проектуй майбутнє!

                                                              159.9

Н16 

Нагоскі, Емілі. Вигоряння. Стратегія боротьби з виснаженням удома та на роботі / Е. Нагоскі, А. Нагоскі ; пер. з англ. С. Новікової. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2021. — 320 с.

Робочі проекти волають на роботі, а вдома — кличе купа немитого посуду та дитяча «домашка». Рахунки за комуналку самі себе не оплатять, звіт сам себе теж писати не хоче. А в тебе на все про все тільки дві руки і ті без манікюру, на який теж не вистачає ані часу, ані сил. Бо ти — вигоріла. Як набридли одні й ті самі поради: займайтеся спортом, пийте овочеві смузі, будьте до себе милосердними, розфарбовуйте книжки, приймайте пахучі ванни, висловлюйте подяку... Тобі кажуть: «Ти маєш бути схожою на жінку з Instagram, із сяючою посмішкою, доглянутим волоссям, стаканчиком кави в руках та сповненої енергії». Досить цих патріархальних меж. Ми проти відірваних від реальності стереотипних порад для «щасливої жінки». І поки інші пані вперто прагнуть «мати все», ми навчимо тебе цінувати та любити те, що вже має кожна з нас, — себе: красиву, усміхнену та неповторну жінку.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар