Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

вівторок, 21 вересня 2021 р.

Кинь виклик старості.

 Як у 60 мати вигляд на 30 і почуватися на 18? Здоров’я – найцінніший дар, який у нас є. Ми не лише можемо зберегти те, чим обдарувала нас природа, а й поліпшити самопочуття та навіть позбутися недуг завдяки секретам довголіття і простим порадам з книжок добірки «Кинь виклик старості».

612

Б68   

Блекберн, Елізабет. Кинь виклик старості. Як у 60 мати вигляд на 30 і почуватися на 18 : ефект теломер / Е. Блекберн, Е. Епел ; пер. з англ. Я. Лебеденка. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. — 432 с. : іл.

Проживши 122 роки, Жанна Кальман стала однією з жінок із найдовшою підтвердженою тривалістю життя в історії. У 85 вона зайнялася фехтуванням, а в 100 років ще їздила на велосипеді. Нонсенс? Факт! Хочете так само? Ця книжка містить важливі відповіді, здатні допомогти нам досягти цієї мети. Інформація, наведена на її сторінках, допоможе полегшити хронічні хвороби і поліпшити здоров’я. Тільки конкретні, підтверджені дослідженнями ідеї, здатні зробити решту вашого життя здоровим, довгим та щасливим. Що зовнішність людини говорить про стан її здоров’я. Налаштування біологічного годинника. Скільки потрібно спати, аби довше залишатися молодим. Ефективна схема здорового харчування. Тренування: скільки вправ буде достатньо. Так, старіння та смерть — факти неминучі, але те, як ми житимемо до свого останнього дня, змінити можна. Жити кращим і повним життям — це залежить від нас!

613

Ф21  

Фанґ, Джейсон. Код ожиріння. Секрети втрати ваги. / Дж. Фанг ; пер. з англ. Я. Лебеденка. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2021. — 352 с.

Зайва вага не завжди є наслідком безконтрольного споживання їжі. Цей міф роками підживлював попит на чарівні таблетки для схуднення та небезпечні низькокалорійні дієти. Ожиріння — це сигнал SOS від нашого організму про багатофакторну хворобу. Діабет 2-го типу, гормональний збій, хвороба нирок, хронічний стрес, спадковість — це лише декілька причин, які здатні провокувати проблеми з зайвогою вагою. Обмеження калорій та важкі тренування — це точно не рішення проблеми зайвої ваги.

Доктор Фанґ, оминаючи незрозумілі наукові поняття та базуючись на біологічних доказах, пояснює справжні причини епідемії ожиріння та діабету. Чому наші спроби запобігти їй були приречені на невдачу, а найважливіше, які прості кроки мають робити люди з проблемами ваги, щоб подолати ожиріння та зберегти здоров’я.

616

Ф21  

Фанг, Джейсон. Код діабету. Запобігти та вилікувати! : розвінчання міфів про діабет 2-го типу та методика лікування / Дж. Фанг ; пер. з англ. А. Зорницького ; наук. ред. Т. В. Стеценко. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2021. — 352 с. : іл.

Насправді, міфи не зникли разом із Давньої Грецією. Вони живуть й досі. Особливо у медицині. Ми віримо в діагнози та методи лікування, які давно втратили актуальність. Ми досі певні, що діабет 2-го типу — це невиліковний вирок, чума ХХІ століття. І що найкраще, на що можуть сподіватися хворі, — це всього лише утримання свого недугу під контролем та уповільнення його прогресування шляхом довічної залежності від препаратів у поєднанні з медичними приладами й хірургією. Може, так колись і було. Доки лікар Джейсон Фанґ не дійшов геніального висновку: хворобу, яку спричиняють порушення харчування, медикаменти не вилікують.

Дієтотерапія — ось, що працює на сто відсотків. Діабет більше не є вироком. Його лікують і виліковують. Ця книжка-інструкція допоможе розібратися у самій суті хвороби, обернути захворювання на будь-якій стадії та навіть запобігти йому. Бо час лікувати причини, а не симптоми!

612

П18   

Паріанен, Франка. Гормони. Як тестостерон, ендофіни і Ко впливають на наше життя : / Ф. Паріанен ; наук. ред. Т. В. Стеценко ; пер. з нім. С. Зубченка. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2021. — 512 с. — (Популярно про науку).

Що спільного між екраном вашого телефону та безсонням? Гормони. А оце відчуття спокою, коли ти знаєш, що сьогодні можеш не прокидатися за будильником, — звідки воно? Від гормонів. Стоп, подумаєте ви, хіба все це не контролює мозок? А що, як ним самим керують... гормони? Час перевернути свої уявлення про цих безладних, проте активних будівничих, що несуть службу в нашому мозку й тілі. Вони налагоджують зв’язки, зберігають спогади і несуть відповідальність за нас і наші вчинки. Значну частину того, ким ми є, створили гормони. Поки ви це читаєте, вони й далі не покидають своєї роботи. До того ж у більшості випадків вони творять не свавільно, а за добре—продуманим планом. Принаймні, задум у них добрий. Чим займаються гормони впродовж дня. Командні гравці: тестостерон й естроген. І знову про овуляцію: гормони під час циклу. Чи пов’язана стать із мозком. Нейронні мережі: потреби, страх та паніка. Світ міфів і чудес репродуктивної медицини. Спираючись на свої знання та досвід, Франка Паріанен відправляє нас в захопливу екскурсію по переходам між мозком і нашими серцями, між нашим здоров’ям і нашими думками.

611

Ф87  

Френсіс, Гевін. Метаморфози : нотатки лікаря про медицину та зміни людського тіла / Г. Френсіс ; пер. з англ. Т. В. Стукала ; наук. ред. Т. В. Стеценко. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. — 320 с. : іл.

Тіло людини постійно змінюється. Проте існують трансформації, які занадто впадають в око. Плямиста шкіра, зріст Гулівера чи, навпаки, мініатюрність лепрекона, додаткові внутрішні ограни — усе це так… дивно. Античність обґрунтовувала все це карою богів, повнею та низкою інших міфічних причин.

Лікар Ґевін Френсіс бачив чимало за свою лікарську практику: жінку, яка вагітніла попри всі засоби контрацепції; дівчину, хвору на анорексію, що ледь не з’їла її тіло; жінку з рогом на чолі; чоловіка, що татуював своє тіло, наче одержимий. Химерно? Ґевін Френсіс точно знає, як науково пояснити такі випадки. Кожен із нас здатен до таких метаморфоз.

Захопливі та шокуючі історії з клінічної практики про звичайних людей та їхні незвичайні тіла. Це вразить вас.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар