Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

четвер, 9 вересня 2021 р.

Психологія 101

 Якщо ви хочете знайти відповіді на найважливіші питання про закони людської поведінки, налагодити міжособові стосунки, гармонізувати сімейний та професійно-емоційний фон, досягнути своїх цілей без стресу, оволодівши надважливим мистецтвом виховання оточення та себе самих, - читайте, корисні поради знайдете у книжках з добірки «Психологія 101».

159.9

К48 

Клейнман, Пол. Психологія 101: факти, теорія, статистика, тести й таке інше! / П. Клейнман ; пер. з англ. Ю. Кузьменко. — 3-тє вид. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. — 240 с.

Книга-бестселер американського журналіста, блогера та письменника Пола Клейнмана подарує неймовірне задоволення й познайомить у науково-популярній формі з основами психологічних концепцій та експериментів і з маловідомими фактами з життя видатних учених-психологів. Долучіться до таємниць пам’яті та несвідомого, інтелекту та емоцій, дізнайтеся про типи та причини психологічних розладів та сучасні методи їхнього лікування й про те, що ж таке когнітивний дисонанс, гештальтпсихологія та теорія особистісних рис. А також: виміряйте рівень кохання за шкалою Зіка Рубіна, намалюйте психологічний портрет Адольфа Гітлера, дізнайтеся про терапевтичну користь гіпнозу та арт-терапії, познайомтеся з теорією шести рукостискань, відкрийте таємниці сновидінь, інтелекту та організації пам’яті.

Це видання – справжній путівник у світі класичної та сучасної психології для тих, хто вперше зацікавився цією наукою або прагне краще зрозуміти себе та поведінку людей.

159.9

П68 

Прайор, Карен. Мистецтво виховання та дресирування. Не поспішайте стріляти в собаку! / К. Прайор ; пер. з англ. С. Новікової. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2021. — 320 с.

Годі кричати на нестерпного підлітка. Досить сперечатися із лайливим учителем. Сердитися через кпини бабусі та недоречні зауваги дратівливого боса. Час перевиховати всіх! І так лагідно, щоб вони цього навіть не зрозуміли. Без маніпуляцій, погроз та ультиматумів. Виховати будь-кого — людину чи тварину, молодого або старого, себе чи інших — усе це можливо. Зробити так, щоб ваша кішка не заскакувала на кухонний стіл, а бабуся не докучала своїм буркотінням; вплинути на поведінку дітей, боса, друзів; опанувати блискучий удар у тенісі чи гольфі, вдосконалити свої математичні навички й поліпшити пам’ять. Усе — завдяки принципам тренування з підкріпленням. Ці принципи є законами, подібними до законів фізики. Та зазвичай ми застосовуємо їх неправильно. Ми погрожуємо чи сперечаємося, примушуємо або забороняємо. Утім рішення — на поверхні: за допомогою правильного застосування цих методів досягнути своїх цілей можна значно швидше, без стресу, оволодівши надважливим мистецтвом виховання оточення та себе самих.

159.9

Р58  

Робсон, Девід. Пастка зарозумілості. Чому розумні люди вчиняють тупо / Д. Робсон ; пер. з англ. А. Олійника. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2021. — 320 с.

Інтелектуали, що здатні на безглузді вчинки? Розумні люди, які помиляються частіше, ніж пересічні особи та ще й не вчаться на власних помилках? Нонсенс? Ні, наукова статистика. Але що саме спровокувало трансформацію інтелекту з благословення на прокляття? Корінь зла криється у явищі, яке Девід Робсон визначив як пастку зарозумілості. Він дослідив, що спонукає розумних людей вчиняти тупо, та визначив, як убезпечити себе від необачних рішень, дурних коментарів та безглуздих вчинків, які здатні зруйнувати імідж «людини розумної».

Як високий рівень IQ, освіта й досвід можуть породити дурість? Що саме кмітливі люди не можуть засвоїти? А також поради для розпізнання брехні та дезінформації. Вихід із пастки зарозумілості: інструментарій аргументації та ухвалення рішень.

159.9

С25 

Сворт, Тара. Джерело: відкрий свій розум та зміни життя / Т. Сворт ; пер. з англ. Т. Фролова. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. — 288 с.

Чого прагнеш ти? Рідше звертатися до лікарів, мати в гаманці гроші на те, що треба і те, що хочеться, кохати і бути коханим, отримувати задоволення від улюбленої роботи. Та чому цього мінімуму так важко досягнути? Відповідь — у твоєму мозку. Він джерело та рушій до здійснення мрій та прагнень. Ми можемо змінити свою долю, просто змінивши свою думку. Адже науково-доведено, що розуміння та контроль власного мозку є ключем, і в цьому таїться сила Джерела. Тара Сворт витратила майже 26 років психіатричної практики для розробки дієвої концепції змін. Тепер ти маєш доступ до життя своєї мрії: найактуальніші наукові відкриття у сфері психології поведінки, уроки з нейропластичності, магнетизму, емоційно-логічного мислення; правильне «користування» логікою, мотивацією та інтуїцією; техніка візуалізації та створення дошки дій; дієвий спосіб «перепрограмувати» мозок, аби він спрямовував дії та емоції на реалізацію найпотаємніших мрій.

159.9

Х77 

Хон, Юні. Нунчі. Корейське мистецтво емоційного інтелекту / Ю. Хон ; пер. з англ. О. Малої. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. — 208 с. — На обкл. «Філософія щасливого життя».

Погано адаптуєшся в новому колективі? Не можеш схилити співрозмовника на свій бік? Хвилюєшся через найменшу дрібницю? І постійно думаєш — «Що зі мною не так?» Ти просто не розвиваєш своє нунчі — секретну зброю, яку корейці вважають ледь не надприродною здібністю. Кажуть, це навіть допомагає читати думки.

Але ось що ти точно отримаєш, розвинувши нунчі:

 - здатність швидко адаптуватись до нових знайомства, стосунків, колективів.

 - навчишся обирати правильного супутника життя чи бізнес-партнера.

 - розкриєш весь свій робочий потенціал.

 - зможеш захистися від токсичних людей та позбавитися соціальної тривожності.

 - завжди будеш «в темі», відчуваючи настрій співрозмовника та напрямок бесіди.

 - убезпечиш себе від невдач та провалів.

І це тільки дрібка тих перспектив, які дає тобі нунчі. Мистецтво, що відчинить перед тобою навіть ті двері, про існування яких ти не здогадувався, і допоможе пожити це життя якнайкраще. З нунчі усі закони всесвіту підкорятимуться твоїй волі. І, як кажуть корейці, «навіть у монастирі ти зможеш їсти креветки».

Немає коментарів:

Дописати коментар