Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

середу, 25 листопада 2020 р.

Нові книжки з психології у відділі читального залу

 Чи усе зі мною гаразд? Звідки цей дискомфорт? Де знайти ресурс для того, щоб реалізувати мрії? Чому я втомлююся в оточенні цих людей? Не почуваюся щасливим…

Приходить час і кожен з нас вмикає внутрішнього цензора, порівнює себе з іншими людьми і собою колишнім, аналізує і робить висновки.

Відповідь шукайте у книжках з психології. Ця добірка світових бестселлерів вселяє надію, надихає, служить дороговказом до якісного життя і просто покращує настрій в осінню негоду.

 159.9

Ш92

Штокалюк, Дмитро. Боги та богині в кожному (ій) з нас / Д. Штокалюк. — Тернопіль : Вектор, 2020. — 92 с.

Дмитро Штокалюк у книзі «Боги та богині в кожному (ій) з нас» дає характеристику людей згідно із типологією Карла Густава Юнга. Чим виділяється Зевс, які принципи життя у Афродіти, які стосунки у неї складаються з Посейдоном, до якого типу можемо віднести себе…Про усі ці типи, їх плюси та мінуси нам розповість автор Дмитро Штокалюк.

159.9

К28

Каспер, Розанна. Велика книга 30-денних викликів: 60 програм формування звичок для кращого життя / Р. Каспер; пер. з англ. О. Замойська. — Львів : Вид-во Старого Лева , 2020. — 128 с.

Сповнена дієвих порад про те, як покращити усі аспекти життя, зокрема, фізичний стан, харчування, свідомість, стосунки, кар’єру та багато іншого, ця книжка допоможе вам сформувати усталені звички завдяки 30-денним викликам.

Авторка Розанна Каспер дає десятки практичних підказок, розповідає про допоміжні ресурси і розкриває секрети, що підтримуватимуть вашу мотивацію і наполегливість протягом 30-ти днів і потому. Якщо ви готові до позитивних змін у житті, просто оберіть виклик і прийміть його!

 159.9

Х35

Хей, Луїза. Мудрість жінки / Л. Хей ; пер. з англ. Н. Третякової. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. — 160 с.

Жінки надто довго були повністю підвладні примхам і системам світогляду чоловіків. Їм розповідали, що, коли та як вони можуть і мають робити. Але світ змінився. І настав час жінкам подолати бар’єри самообмеження. У своїй теплій та відвертій манері авторка демонструє, як жінки будь-якого статусу та віку можуть зробити своє життя мегапродуктивним, реалізувати таланти та розширити можливості. Удосконалити своє життя у всіх царинах: самоповаги і любові, взаємин із батьками й дітьми, багатства та кар’єри.

Одинадцять розділів, що закінчуються позитивними цілющими афірмаціями, одинадцять порад, які вже допомогли мільйонам жінок у всьому світі втілити мрії в життя, знайти себе і спромогтися на більше.


159.9

Д40

Джаннантоніо, Мікеле. Чи зі мною все гаразд? Самоповага та асертивність / М. Джаннантоніо ; пер. з італ. К. Зінченка. — Львів : Свічадо, 2020. — 168 с.

Знаєте що таке асертивність? Це здатність людини відстоювати свою точку зору, не порушуючи моральних прав іншої особи. Іншими словами — це вміння берегти свої власні кордони, не знищуючи кордонів сусіда.

Особа асертивна не завжди спокійна та усміхнена, але вона вміє віднайти баланс між агресивністю і пасивністю, між своїми та чужими потребами. Борони своє — поважай чуже.

Автор називає свою працю «книжка для нічого столика». Її не треба читати як роман — від палітурки до палітурки. Навпаки, вона завжди має бути під рукою, щоби за потреби можна було перегорнути кілька чергових сторінок і освіжити у пам'яті цікаві ідеї.

Вчимося правильного підходу до життя, боремося з маніпуляціями, захищаємося самі від себе, роззброюємо агресивність, вчимося самоповаги, поважаємо ближнього, словом, читаємо книжку Мікеле Джанантоніо «Чи зі мною все гаразд? Самоповага та асертивність».

 

159.9

Г34

Гендел, Стівен. Маленькі звички, великі зміни : прості кроки, здатні покращити ваше життя / С. Гендел ; пер. з англ. М. Смагіної. — Київ : КМ-Букс, 2020. — 160 с.

Наші звички формуються приблизно за одним сценарієм. Походить все зі свідомого рішення так чи інакше вчинити у певному випадку. Однак з часом ми починаємо виконувати цю саму дію автоматично, вона стає звичкою, частиною нашого єства, перетворюється на елемент поведінки. Нерідко наші звички настільки закоренілі, що позбавитись їх дуже важко. Загалом вони можуть бути як корисними та конструктивними (наприклад, регулярні заняття у спортзалі, читання книжок, споживання здорової їжі), так і шкідливими та деструктивними (паління цигарок, постійні конфлікти з колегами, неправильне харчування). Позитивні чи негативні, звички визначають спосіб нашого життя. Зокрема, саме від них залежить, які пріоритети ми обираємо, яким речам віддаємо перевагу та якими правилами керуємось у різних ситуаціях. Володіючи такою інформацією про людину, можна передбачити її майбутнє.


          159.9

Т32

Темплар, Річард. Правила життя. Як жити краще, щасливіше й успішніше / Р. Темплар ; пер. з англ. К. Козачук. — Київ : КМ-Букс, 2020.— 272 с. — (Світовий бестселер).

Найважливіші поради до життя! Здається, в деяких людей все в житті гаразд. Їм легко жити, їм все вдається, вони говорять і чинять правильно в будь-якій ситуації. Усім вони подобаються — з ними приємно спілкуватися і мати справу. Вони щасливі, знаходять час для інших людей і завжди знають, що важливо — і що робити з рештою несуттєвих питань. Може, всі ми здатні цьому навчитися? Відповідь — упевнене «так». Вони знають Правила Життя.

Правила життя — це керівні принципи, які допоможуть нам більше отримати від життя, легше позбутися проблем і загалом бути щасливішою, добрішою, більш задоволеною людиною. Ми відчуємо зміни на краще — як і всі навколо нас. Це наше життя. Наскільки прекрасним воно може бути?

Автор сформулював понад 100 правил життя, які можуть стати в пригоді кожному з нас. Їх легко запам'ятати й застосувати на практиці. Ми дізнаємося, як досягти успіху і бути щасливим.

 1

Б25

Барнс, Дж. Ікігай : Дізнайтеся сенс власного існування / Дж. Барнс ; пер. з англ. Н. Лавської. — Київ : КМ-Букс, 2020. — 160 с. : іл.

Японське слово ikigai не має прямого перекладу, його використовують на позначення низки понять, як-от «цінність життя» і «причина життя». Та по суті, ікіґай означає здатність пізнати і виразити своє внутрішнє «Я».

Принципи ікіґай досліджуються у цій книжці на прикладі історій із повсякденного життя і натхненних цитат. Автор дає практичні поради, навчає насолоджуватись здоровим і гідним людини життям, пояснює, як визначити власний ікіґай. Сповідуючи ключові положення стародавньої японської філософії ікіґай, ми відкриваємо для себе зміст і мету повноцінного життя. Визначивши основну ціль свого існування, ми отримуємо справжнє задоволення від реалізації буденних справ, зможемо вибудувати більш приємне та повноцінне життя. Підтримуючи власну ментальну та фізичну активність, ми зуміємо збалансувати можливі стреси. А значить — станемое щасливішими.

 

316

Г21

Гарсія, Ектор. Ічіго-ічіє. Японське мистецтво проживати незабутні моменти / Е.Гарсія, Ф. Міральєс ; пер. з ісп. О. Ігнатової. — Харків : 2020. — 160 с. — (Саморозвиток).

Ми маємо цінувати кожну мить за те, що вона нам дає. Якщо ж ми відпустимо її, не насолодившись нею, то втратимо цю можливість назавжди. Започаткувавши світову тенденцію своєю першою розвідкою, автори книжки «Ікіґаї. Японські секрети довгого і щасливого життя», перекладеної 50 мовами, розкривають концепцію, що покликана змінити життя мільйонів читачів.

Завдяки їм ми навчимося: цінувати унікальність моменту; інтегрувати в наше життя дзен, якого Стів Джобс навчився у свого японського наставника і який став запорукою його успіху; бути відкритим для творчості. Опануймо мистецтво ічіґо-ічіє та насолоджуймося кожною миттю щодня.

159.9

Б25

Барнс, Анна. Як бути щасливим / А. Барнс ; пер. з англ. А. Бірічева. — Харків : Фабула, 2017. — 160 с.

Якщо ми дійсно щасливі, ми випромінюємо світло. Але як цього досягти? Трохи бажання, натхнення, виконання нескладних рекомендацій — і ми із захопленням відчуємо радість життя. Прості поради, висловлювання, що надихають, і кумедні жарти, зібрані на сторінках цієї книжки, допоможуть зробити наше життя яскравішим!

316.6

Р75

Рослінг, Ганс. Фактологія. 10 хибних уявлень про світ, і чому все набагато краще, ніж ми думаємо / Г. Рослінг, У. Рослінг, А. Рослінг-Рьоннлюнд ; пер. з англ. І. Ємельянової. — 2-ге вид. — Київ : Наш формат, 2020. — 320 с.

Ми схильні драматизувати життя навколо нас. Очевидно, причина не в поінформованості чи інтелекті. Усе це — ірраціональне мислення й драматичні інстинкти, що примушують людей згущувати фарби. Автори показують помилки нашого сприйняття, дають інструменти, щоб розпізнати невиправдані узагальнення, заспокоїти ірраціональні страхи та сприймати життя на підставі фактів.

1

Д29

Делорі, Олівер Люк. Вабі-сабі. Пошук краси в недосконалості / О. Л. Делорі ; пер. з англ. Н. Лавської. — Київ : КМ-Букс, 2020. — 160 с. : іл.

Під принципом вабі-сабі розуміють уміння бачити красу в усьому, навіть у недосконалому, швидкоплинному чи, скажімо, незавершеному.

Японські монахи описують вабі-сабі як «досягнення почуття вдячності за все, що є по-справжньому значущим у житті, та відсторонення від усього, що є неістотним». Сенс опанування цього стану — це прийняття і розуміння незворотності постійних змін, усвідомлення тимчасовості і плинності усього, що оточує людину впродовж її життя. Філософія вабі-сабі допомагає зрозуміти себе — власний розум, тіло і дух, що постійно перебувають у процесі змін.

Перейнявшись основними положеннями цієї філософії, ми також відчуємо присутність духу вабі-сабі, усвідомимо, як і чому змінюються наші стосунки, погляди та бажання, робота і хобі. Якщо станемо прихильником стародавньої японської філософії вабі-сабі, то навчимося цінувати недосконалість, мінливість та незавершеність. Навчімося бачити.

Підгот. Валентина  Павлишин, бібліотекар відділу читального залу

Немає коментарів:

Дописати коментар