Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

вівторок, 3 листопада 2020 р.

«Нові книжки з менеджменту у відділі читального залу»

 «Менеджмент — це особливий вид діяльності, що перетворює неорганізований натовп в ефективну, цілеспрямовану і продуктивну групу.»

Пітер Ф. Друкер

 Менеджмент — це не сухі знання науки управління, це — вміння досягати поставлених цілей, використовуючи працю, інтелект, мотиви поведінки інших людей, це — діяльність, яка відповідно до цілей та завдань бізнесу розробляє плани, визначає не лише, що і коли робити, але й як і хто буде виконувати те, що намітили, формує робочі процедури по всіх стадіях управління та здійснює контроль.

Пропонуємо увазі користувачів найновіші книжки з менеджменту — мистецтва управління, мистецтва вести переговори та мистецтва стратагії.

005

В77

Восс, Кріс. Ніколи не йдіть на компроміс. Техніка ефективних переговорів / К. Восс, Т. Рез ; пер. з англ. Ю. Кузьменко. — 2-ге вид. — Київ : Наш формат, 2020. — 264 с.

Автор — колишній міжнародний переговорник ФБР, який займався звільненням заручників. У своїй книжці, написаній у співавторстві з Талом Резом, він пропонує практичний підхід до ведення важливих переговорів, де ставки дуже високі. Він описує навички, які допомагали йому та його колегам вести переговори, результатом яких ставав порятунок життя. Також описує дев'ять тактик і стратегій, які можна застосовувати будь-де: і на переговорах ради директорів, і в особистому житті.

005

Д45

Діксіт, Авінаш К. Мистецтво стратегії : посібник з теорії гри в житті та бізнесі / А. К. Діксіт, Б. Дж. Нейлбафф ; пер. з англ. А. Богоніс. — Львів : Вид-во Старого Лева, 2019. — 616 с.

Стратегічне мислення — це мистецтво перевершити суперника, усвідомлюючи, що суперник намагається перевершити тебе. Це також мистецтво пошуку шляхів до співпраці, навіть коли інші керовані винятково особистим зиском. Це мистецтво тлумачити і виявляти інформацію. А ще мистецтво ставити себе на місце іншого, щоб передбачити його вчинки й уплинути на них. Автори книжки вважають, що майстерне стратегічне мислення за таких численних і розмаїтих ситуацій і надалі залишається мистецтвом, але в основі його є кілька простих базових принципів — так і виникає ціла наука стратегії, а саме — теорія гри.

005

Д76

Друкер, Пітер Фердинанд. Виклики для менеджменту ХХІ століття / П. Ф. Друкер ; пер. з англ. Т. Літенської. — Київ : КМ-Букс, 2020. — 240 с.

Ця надзвичайно розумна книжка від гуру менеджменту XX століття не втрачає своєї актуальності і в наші дні. На її сторінках автор аналізує проблеми у сфері управління, використовуючи приклади з реального життя, визначає оптимальні шляхи їх розв’язання, формує нове розуміння індивідуально-корпоративної ефективності, пояснює, як можна передбачити глобальні трансформації, як в умовах невідворотних змін управляти собою, колективом та установою і як, зрештою, стати лідером найвищого ґатунку.

Кожен, хто прагне зрозуміти, як може бути влаштований його бізнес і як краще вибудовувати кар’єру, неодмінно відкриє у цій оригінальній концепції майбутнього щось корисне для себе. Автор розповідає, як нові парадигми менеджменту вже змінили і продовжуватимуть змінювати наші основні переконання про практики і принципи управління.

005

Д95

Дюк, Енні. Мисли ставками. Як ухвалювати розумні рішення з багатьма невідомими / Е. Дюк ; пер. з англ Є. Кузнєцова. — Київ : Наш формат, 2019. — 232 с.

З нaукoвoї пpaктики авторка пoтpaпилa дo пoкepнoї зaли тa 20 poкiв пpиcвятилa цiй гpi. Пpoтe вoнa нe зiйшлa з aкaдeмiчнoгo шляxу, a oпинилacь у нoвiй лaбopaтopiї, дe пoчaлa дocлiджувaти тeopiї уxвaлeння piшeнь. Aвтopкa нe пoяcнює, як гpaти в пoкep, cпиpaючиcь нa вeзiння й випaдкoвicть. Нaтoмicть poзпoвiдaє, як зa дoпoмoгoю пoкepниx пpийoмiв пpиймaти нaйкpaщi з мoжливиx piшeнь — чи тo зa гpaльним cтoлoм, чи тo нa cудoвoму зaciдaннi, чи тo нa зуcтpiчi з бiзнec-пapтнepaми.

          005

П60

Портер, Майкл. Конкурентна стратегія. Техніки аналізу галузей і конкурентів / М. Портер ; пер. з англ. Н. Кошманенко. — Київ : Наш формат, 2020. — 424 с.

У сучасному бізнесі конкуренція стає дедалі інтенсивнішою та охоплює щораз більше країн. Автор — гуру бізнес-стратегії, запевняє, що успішні компанії ніколи не припиняють вивчати суперників і зміцнювати конкурентні переваги.

У цій книжці визнаний бізнес-експерт пояснює, як аналізувати конкурентів, навчитися стратегічно планувати та позиціювати компанію. Автор розповідає про базові стратегії, а також на прикладах показує, які інструменти використовують світові компанії, щоб підвищити конкурентоспроможність.

005

С21

Саттон, Роберт. Криза зростання. Як не погоджуватись на маленькі результати в бізнесі / Р. Саттон, Х. Рао ; пер. з англ. О. Лотоцький. — Київ : Наш формат, 2020. — 416 с.

Автори — викладачі Стенфордського університету під час однієї з навчальних програм помітили, що учасники ставили те саме питання в різних варіаціях: як стабільно зростати, зберігаючи відносини з клієнтами та якість продуктів чи послуг? Це підштовхнуло науковців на основі досліджень розробити універсальні рекомендації, що допомагають ефективно зміцнювати свої позиції.

Неважливо, чи розширюєте ви штат працівників стартапу в Кремнієвій долині, чи покращуєте продаж пива, чи відкриваєте нові школи. У цій книжці автори визначили головні проблеми масштабування, які стоять перед кожною організацією. Також вони сформулювали п’ять принципів, що допомагають досягти значних результатів.

005

Ч-42

Чемберс, Джон. Від крапки до крапки. Уроки лідерства у світі стартапів / Дж. Чемберс, Д. Брейді ; пер. з англ. Р. Клочка. — Київ : КМ-Букс, 2020. — 336 с.

Автор — провидець Кремнієвої долини ділиться уроками, які допомогли йому стати лідером однієї з найкращих корпорацій на світі й перетворили просту компанію, що розробляла маршрутизатори, на всесвітнього технологічного титана.

Коли автор 1991 року приєднався до «Циско», компанія мала 400 співробітників, єдиний продукт і прибутковість на рівні 70 мільйонів доларів. Коли ж він пішов з посади генерального директора 2015 року, він лишив по собі технологічного гіганта вартістю 47 мільярдів доларів, який став кістяком інтернету і лідером у багатьох галузях — від кібербезпеки до конвергенції мереж. І тепер Чемберс ділиться своїми унікальними стратегіями, які забезпечили йому перемогу в цифровому світі.

Немає коментарів:

Дописати коментар