Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

вівторок, 10 листопада 2020 р.

«Наука в ім’я миру та розвитку» (до Всесвітнього Дня науки)

 Складно собі уявити сучасне життя без досягнень науки. Адже лише завдяки науці людство досягло прогресу розвитку, пройшло шлях від перших спроб вивчення світу до космічних польотів та нанотехнологій.

На Всесвітній науковій конференції, що проходила в Будапешті в 1999-му році, була висловлена ідея про необхідність щільної взаємодії між науковим і суспільним середовищем. У зв’язку з цим, на загальній конференції міжнародної організації ЮНЕСКО, що проходила в 2001-му році, було прийнято рішення — офіційно заснувати «Всесвітній день науки в ім’я миру та розвитку», який щорічно відзначається 10 листопада.

Мета відзначення Всесвітнього дня науки в ім’я миру та розвитку — підкреслення важливої ролі науки в суспільстві і необхідності участі широкої громадськості в обговоренні наукових питань, вшанування наукових традицій, досягнень учених, якими ми цілком справедливо пишаємося, і на яких покладаємо великі сподівання.

Українська наука сьогодні, незважаючи на труднощі, завдяки наполегливій праці наших вчених має свої наукові школи та технологічні розробки, проте потребує реформування та належної державної підтримки.

Підгот. Надія Чіх, бібліотекар відділу читального залу

Немає коментарів:

Дописати коментар