Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

четвер, 3 грудня 2020 р.

«Бути мужнім щодня!» (до Міжнародного Дня людей з інвалідністю)

 Міжнародний день людей з інвалідністю — Міжнародний день ООН, встановлений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН у 1992 році, який відзначається щорічно 3 грудня.

Міжнародний день людей із особливими потребами не є святом, а покликаний привернути увагу до проблем цих людей, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя, акцентує увагу суспільства на перевагах, які воно отримує від участі людей з інвалідністю у політичному, соціальному, економічному і культурному житті. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства — людей із інвалідністю, привернення уваги до проблем тих, хто став інвалідом від народження, в дитинстві чи під час дорослого життя.

Чисельність інвалідів нажаль зростає. Причиною цьому є природні катаклізми, забруднення навколишнього середовища, дорожньо-транспортні пригоди, вроджені патології та хронічні захворювання.

Пропонуємо увазі користувачів книжки, в яких йдеться про людей, які від народження відрізняються від інших, але не втратили сили духу й живуть цікавим, повноцінним життям.

 

159.9

В88

Вуйчич, Нік. Життя без обмежень : шлях до неймовірно щасливого життя / Н. Вуйчич ; пер. з рос. О. Добрякова. — Київ : Форс Україна, 2016. — 352 с.

Нік Вуйчич народився без рук і ніг, та живе незалежним, повноцінним, насиченим життям: здобув дві вищі освіти, самостійно друкує на комп’ютері зі швидкістю 43 слова за хвилину, займається серфінгом, грає у гольф, захоплюється риболовлею і навіть пірнає з трампліна у воду. Його книжка – емоційна й надихаюча розповідь про те, як здолати відчай, злигодні, повірити в себе й стати щасливим. Нік відверто розповідає про свої фізичні проблеми й переживання, про те, яких зусиль йому довелося докласти, щоб змиритися зі своїм станом, — була мить, коли він хотів вкоротити собі віку. Спливло багато часу, перш ніж він навчився бачити у своїх проблемах не лише заваду, а й можливість розвитку, ставити перед собою велику мету й завжди здобувати бажане. У своїй книжці Нік сформулював правила життя, які допомогли йому, тепер ними він ділиться з читачами.

796

Б87

Брікер, Джен. Йди за мрією. Все можливе / Дж. Брікер, Ш. Берк ; пер. з англ. В. Кучменко. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. — 224 с.

Вона народилася без ніг і була в той же день покинута батьками. Лікарі не вірили, що вона колись зможе просто сидіти…

Сьогодні Джен Брікер — чемпіонка студентської олімпіади з гімнастики, актриса шоу Брітні Спірс, повітряна акробатка, що літає на шовкових полотнах високо над землею і об’їздила пів земної кулі — розповість свою вражаючу історію.

Книжки «Життя без обмежень» Ніка Вуйчича і «Йди за мрією все можливо» Джен Брікер ви можете почитати в нашій бібліотеці. Тож щиро запрошуємо вас відвідати нашу бібліотеку будемо раді вас бачити.

Милосердя, чуйність, співчуття до слабших споконвіку були характерною рисою українського народу. Тому відзначення Міжнародного дня людей із інвалідністю — справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед людьми з особливим потребами, які необхідний захист та підтримка у цей непростий час. 

Підгот. Надія Чіх, бібліотекарка відділу читального залу

Немає коментарів:

Дописати коментар