Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

пʼятницю, 4 грудня 2020 р.

«Армія нашої держави» (до Дня Збройних Сил України)



    День Збройних Сил України був встановлений постановою Верховної Ради України в 1993 році.

Це свято відзначається щорічно 6 грудня — в день ухвалення в 1991 році закону України «Про Збройні Сили України».

Збройні сили України — це військове формування, на яке відповідно до Конституції України покладаються оборона України, захист її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності. Збройні сили України забезпечують стримування збройної агресії проти України та відсіч їй, охорону повітряного простору держави та підводного простору у межах територіального моря України.


Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил України є Президент України. Безпосереднє керівництво Збройними силами України в мирний та воєнний час здійснює Головнокомандувач Збройних Сил України.

Цей день присвячений всім українським військовослужбовцям, які служать або раніше служили в українській армії. Саме на армію, згідно з Конституцією України, покладаються завдання з оборони країни, захисту її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності.

У день Збройних сил України в багатьох містах традиційно відбувається урочисте покладання квітів до могили Невідомого солдата, божественна літургія, збори, церемонії вручення державних нагород та премій, а також концерти та інші святкові заходи.

Агресія ворога стала початком великого відродження української армії. За порівняно короткий період часу українське військо стало найкращим та найефективнішим поруч з арміями інших держав.

       Вітаємо всіх військовослужбовців із Днем Збройних сил України. Вітання тим, хто зараз знаходиться в зоні ООС та їхнім сім’ям, а також демобілізованим героям, які з честю виконали свій обов’язок. Бажаємо міцного здоров'я, успіхів у військовій підготовці та мирного неба! 

Немає коментарів:

Дописати коментар