Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

суботу, 8 лютого 2020 р.

Нові книжки у відділі читального залу

Пропонуємо увазі користувачів книжки, що надійшли у відділ за І квартал 2020 року з яких можна дізнатися про захоплюючий світ спорту, про своїх спортивних кумирів. У виданнях розкрито актуальні для сучасного суспільства проблеми формування особистості у сфері фізичної культури і спорту, визначено місце, значення і вплив спорту на формування загальної культури нації та держави.













           796
А23
Агассі, Андре. Відкритий : автобіографія / А. Агассі ; пер. з англ. І. Павленко. — Київ : Наш формат, 2019. — 464 с.
Aндpe Aгacci був i зaлишaєтьcя oднiєю з нaйяcкpaвiшиx зipoк вeликoгo тeнicу. Зa cвoю кap’єpу вiн вигpaв 60 туpнipiв, cтaв пepшoю paкeткoю cвiту тa oлiмпiйcьким чeмпioнoм. Пpoтe гoлoвним йoгo вopoгoм був нe cупepник нa кopтi, a вiн caм. Чeмпioн cвiту, щo нeнaвидiв тeнic. Нixтo нe зaпитувaв йoгo, чи xoчe вiн бути cпopтcмeнoм. Бaтькo пpaктичнo зaштoвxaв йoгo нa кopт, пpимушуючи змaлeчку вiдтoчувaти удapи. Вiн пoчувaвcя нeщacним i вoднoчac туpнip зa туpнipoм iшoв дo титулу aбcoлютнoгo чeмпioнa.
У cвoїй щиpiй бioгpaфiї Aгacci poзкaзує пpo нeпpocтi cтocунки з бaтькoм, який oднoчacнo лякaв йoгo тa вишкoлив з ньoгo пepeмoжця, пpo бунтapcькi вчинки в життi й нa кopтi, пpo щoдeнну бopoтьбу iз фiзичним бoлeм вiд пocтiйниx тpeнувaнь i пpo cтaвлeння дo гpи, якa пoпpи вce cтaлa ceнcoм йoгo життя.




          


796
Б59

Бізлі, Роберт. Жозе Моурінью. Приватна розмова / Р. Бізлі ; пер. з англ. О. Чупи. — Київ : КМ БУКС, 2018. — 352 с. : іл.
Жозе Моурінью — одна з найхаризматичніших і найсуперечливіших постатей у сучасному футболі. З його ім’ям пов’язані не тільки численні перемоги, а й незліченні скандали. Але він, без сумніву, видатний лідер і блискучий тренер, який виграв суперкубки у чотирьох різних країнах. Ніхто, крім нього, не зміг цього зробити.




        

796
П16
Панасов, Ігор. Валерій Лобановський / І. Панасов. — Київ : ІРІО, 2019. — 128 с. : іл. — (Видатні українці. Люди, які творили історію).
З нової книжки ми дізнаємося про життя та досягнення видатного футболіста і геніального тренера Валерія Лобановського.
Валерій Лобановський вписав Україну в історію світового футболу. Він створив одну з найсильніших європейських команд свого часу і виховав цілу плеяду футбольних зірок. Хлопчик, дитинство якого припало на війну і тяжкі повоєнні роки, здолав усі перешкоди й дійшов до вершин завдяки наполегливості, невтомності й гострому розуму. Його приклад вражає, захоплює й надихає дітей і дорослих.



796
Р66
Рокіта, Збігнєв. Спорт у тіні імперій : стосунки влади і спорту, життя видатних спортсменів, змагання, що проходили на тлі подій, які зараз уже історія / З. Рокіта ; пер. з пол. О. Чупи. — Харків : Фабула, 2019. — 176 с.
За легендою, коли в Стародавній Греції розпочиналися олімпійські ігри, припинялися війни. Відновлюючи традицію олімпіад у сучасності, П’єр де Кубертен стверджував: «О спорт, ти — мир!». Але часи змінюються, й іноді геть не на краще. Політика і держави грубо втручаються у світ спорту, намагаючись використовувати змагання і самих атлетів у власних інтересах.
Надзвичайно цікаві розповіді про складні стосунки влади і спорту, життя видатних спортсменів, змагання, що проходили на тлі подій, які зараз уже історія…


796
С12
Сабалдир, В’ячеслав. Від матчу смерті до матчу життя / В. П. Сабалдир. — Київ : Центр учбової літератури, 2019. — 438 с.
В книжці розповідається про київський футбол, починаючи з довоєнного, історію київського «Динамо», трагічні та щасливі часи в житті команди і її гравців. Автор об’єднав власні спомини з аналізом дійсних подій, фактів, кількісних показників. Серед багатьох ще не досліджених до кінця питань обрано два: участь футболістів київського «Динамо» у війні 1941—1945 років та наукова діяльність Валерія Лобановського.




         794
Х12
Хабінець, Іван. Шаховому тренеру...і не тільки / І. Хабінець. — Тернопіль : Підручники і посібники, 2020. — 80 с.
Книжка пропонує багатий матеріал, що грунтується на оригінальному прикладі авторської методики тестування та навчання початківців, слушні рекомендації щодо їх фізичної та психологічної підготовки, поради стосовно правильного відпочинку й харчування молодих шахістів.

Немає коментарів:

Дописати коментар