Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

четвер, 6 лютого 2020 р.

Нові книжки у відділі читального залу


Пропонуємо увазі користувачів другу частину найновіших книжок з психології, що надійшли у відділ читального залу, які допоможуть дізнатися більше про внутрішній світ себе й оточуючих, почуття, мислення, світогляд та мотивацію поведінки кожного з нас.



159.9
Р66
Рок, Девід. Твій мозок у роботі. Як припинити відволікатися і працювати продуктивніше / Д. Рок ; пер. з англ. Д. Кожедуб. — Київ : Наш формат, 2019. — 288 с.
Інoдi нeпoмiтнi внутpiшнi piшeння, щo вiдбувaютьcя зa мiлiceкунди, змiнюють вce. Caмe тaк ти paптoвo вiдвoлiкaєшcя, пepeнaвaнтaжуєшcя, пepeмикaєшcя нa iншe зaвдaння i вpeштi-peшт зaбувaєш, нaд чим пpaцювaв.
Дeвiд Poк, тpeнep з пpoдуктивнocтi, щo дoпoмaгaє opгaнiзaцiям нa зpaзoк HP, MasterCard, Microsoft, NASA, зaпeвняє: cтaти зocepeджeнiшим мoжнa тoдi, кoли зpoзумiєш, як влaштoвaний тa функціонує мозок. У цiй книжцi aвтop пoкaзує, щo вiдбувaєтьcя в мoзку, кoли ти пpaцюєш, i як цe викopиcтaти нa кopиcть пpoдуктивнocтi, уникaючи пpoфeciйнoгo вигopaння.

159.9
С14

Сайп, Роджер. Розвиток мозку. Як читати швидше, запам'ятовувати краще та досягти мети / Р. Сайп ; пер. з англ. Я. Лебеденка. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. — 240 с.
Розблокуйте дивовижні сили вашого мозку!
Качаєте м’язи? А мозок? Це ж наш найголовніший «м’яз». Тренування мозку здатне привести вас до успіху практично в будь-якій сфері життя: професійній, фінансовій, родинній, громадській тощо. Добре, думаєте ви. А де шукати тренажер для мозку? Ви вже тримаєте його в руках!
Потроєння вашої спроможності запам’ятовувати інформацію. Читання у два, три чи навіть чотири рази швидше, ніж раніше; окреслення цілей, які самі підштовхують вас до своєї реалізації, та використання часу таким чином, що дає змогу досягати усього насправді важливого, — це здається неможливим, чи не так? Роджер Сайп доводить протилежне. Час повірити в те, що ви теж здатні робити дивовижні речі.
Прокачайте свій мозок — прокачайте себе!

159.9
С31
Сенн, Ларрі. Ліфт настрою. Як керувати своїми почуттями та емоціями / Л. Сенн ; пер. з англ. О. Дятел. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. — 222 с.
Настрій — потужний важіль та рушій успіху. Механізм, за яким змінюється настрій, вельми схожий на принцип руху ліфта: то підіймає вгору, до найвищих поверхів, то опускає донизу. Від ейфорії до депресії, від щасливої усмішки до сліз відчаю. Щодня ми гасаємо вгору-вниз на «ліфті настрою», встигаючи побувати в найрізноманітніших емоційних станах.
Хіба ж не цікаво дізнатися, які саме кнопки слід натискати, щоб якнайдовше затримуватися на верхніх поверхах? Там, де панують щастя, гармонія і спокій. Там, де ми почуваємося «вище неба». Ларрі Сенн знає все про керування «ліфтом настрою». Він має для нас інструкцію, що допоможе не затримуватися на нижніх поверхах, гальмувати чи пришвидшувати рух ліфта, розривати застарілі шаблони та стрімголов мчати нагору.
Насолоджуймося кожною поїздкою!

159.9
Т52
Толоконін, Артем. Секрети успішних сімей. Погляд сімейного психолога / А. Толоконін ; пер. А. Сіненко. — Київ : BookChef, 2019. — 208 с.
Усі ми родом із сім’ї — благополучної чи не дуже, щасливої або нещасної. Ми апріорі знаємо, що таке сім’я, якою вона має бути. Та що таке наше знання насправді: істина або батьківський сценарій, проходження якого в житті призведе до краху нашого шлюбу?
У цій книжці автор розглянув ті підвалини, на яких будують сім’ю. Він переконаний: абсолютно будь-які сімейні стосунки можна поліпшити, відновити, будувати далі за законами безумовної, зрілої любові.

612
Т56
Томсон, Гелен. Немислиме : 9 історій про людей із дивовижним мозком / Г. Томсон ; пер. з англ. І. Павленко. — Київ : Наш формат, 2019. — 232 с.
Мозок залишається одним з найзагадковіших органів нашого тіла. Пам’ять, увага, здатність орієнтуватися у просторі здаються нам звичними, однак учені продовжують здійснювати сотні експериментів, аби пояснити їх. А що відбувається, коли ці функції зникають чи, навпаки, надзвичайно посилюються? Авторка цієї книжки кілька років подорожувала світом, збираючи історії людей з дивовижним мозком. Як живе чоловік, що детально пам’ятає кожен день, або жінка, яка губиться навіть у власній квартирі? Як почувається людина, котра уявляє себе тигром? Як працює лікар, який відчуває біль інших, просто дивлячись на них?
Ці історії не лише показують особливості мозку унікальних людей, а й допомагають зрозуміти і розкрити дивовижні таланти, що приховані в мозку кожного з нас.

159.9
Ф79
Форвард, Сьюзан. Емоційний шантаж : коли люди з вашого життя використовують залякування, обов'язки та провину, щоб маніпулювати вами / С. Форвард, Д. Фрейзер ; пер. з англ. У. Курганової. — Харків : Фабула, 2019. — 336 с.
Як зберегти й покращити стосунки з близькими, рідними та друзями. Як відновити власну цілісність? Як позбавитися комплексу вини? Як не дати маніпулювати собою? Як не стати жертвою емоційного шантажиста? Як протидіяти емоційному шантажу і що це взагалі таке?
Відповіді на ці та безліч інших запитань щодо людських взаємин, а також ефективні способи розв'язання багатьох житейських проблем ви знайдете в чудовій книжці Сьюзан Форвард.

159.9
Ц29
Цзян, Цзя. Як не боятися відмов та рушити до мети / Ц. Цзян ; пер. з англ. Т. Фролова. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. — 240 с.
Чому ти не знайомишся з цією дівчиною? Не просиш підвищення на роботі? Чого не берешся за новий проект? Бо страшно почути «ні». Годі боятися!
Цзя Цзян знає все про відмови, адже слухав їх аж 100 днів. Він питав про неможливе. Про те, що очевидно заслуговувало б на категоричне «ні». Не уникав ситуацій, що видавалися провальними. Саме цей шалений експеримент зробив автора успішною людною. Тепер цей сміливий спосіб допоможе й тобі.
Мистецтво «успішного запитування», методи захисту від відмов та лайфхак із прокачування власної впевненості — ідеальний план із досягнення успіху. Використовуй досвід автора, переформатовуй свідомість та вчись не боятися найшаленіших та найсміливіших мрій.
Спробуй. І все буде «так».

159.9
Ч-81
Чу Чин-Нінг. Кам'яне обличчя, чорне серце : азіатська філософія перемог без поразок / Чу Чин-Нінг ; пер. з англ. О. Дем'янчука. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. — 272 с.
«Кам’яне обличчя, чорне серце» описує таємний закон природи, що керує успішною поведінкою в кожному аспекті життя. Від стародавніх часів і дотепер усі успішні люди користуються цим секретом. Цей закон дає вигоду і в бізнесі, і в особистому житті. Не шукайте тут порад, як виробити специфічні вміння й особливі навички. Сила «кам’яного обличчя, чорного серця» вже всередині вас. Це внутрішня сила та природний стан справжнього «я», де повне задоволення, ясність, стійкість і співчуття невіддільні від вас. Найбільшою мірою, з’єднавшись із цією силою всередині себе, ви досягнете нездоланної чіткості та зосередження, щоб відкрити й реалізувати омріяну долю.

159.9
Я49
Якутенко, Ірина. Воля та самоконтроль. Як гени і мозок заважають нам боротися зі спокусами / І. Якутенко ; пер. з рос. О. Кожушко. — Харків : Фабула, 2019. — 432 с.
Чому одні люди легко відмовляються від спокус, а інші не в змозі їм протистояти? Автор книжки, зібравши найсвіжіші наукові дані, доводить, що люди, яким складно протистояти спокусам, фізіологічно й біохімічно відрізняються від тих, у кого цих проблем немає. Через генетичні особливості в таких людей інакше розподіляються і працюють нейромедіатори — речовини, які регулюють роботу мозку. Порушення бувають різними: комусь постійно не вистачає почуття задоволення, а хтось відчуває від приємних речей настільки сильні емоції, що не може опиратися їм. Але підсумок один: «тваринна» частина мозку — лімбічна система, яка вимагає задоволення просто тут і зараз, частіше бере верх над «найрозумнішою» зоною — префронтальною корою, яка пам'ятає, що миттєве задоволення загрожує великим життєвим планам. У книжці багато тестів, і, хоча за їх результатами не можна зробити висновки про те, чи є у вас «погані» варіанти «генів самоконтролю» і як їхній вплив поєднується з факторами середовища, за непрямими ознаками все ж можна припустити, які системи у вашому мозку працюють не зовсім правильно. Остання частина книжки — це рекомендації, як можна ефективно утримуватися від спокус саме вам і домагатися довгострокових цілей, незважаючи на проблеми з самоконтролем.

Немає коментарів:

Дописати коментар