Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

субота, 1 червня 2024 р.

"Світ у дитячих долонях" (до Міжнародного дня захисту дітей)

 

Щороку в перший день літа, 1 червня, у всьому світі святкується Міжнародний день захисту дітей. Рішення про створення такого свята було прийнято під час сесії Міжнародної демократичної федерації жінок 1949 року в Парижі.

Міжнародний день захисту дітей — свято, покликане привернути увагу до проблем дотримання прав дітей — зокрема їхнього права на життя і свободу думки, можливості здобувати освіту. Цей важливий день вкотре нагадує, про те, що потрібно робити все можливе задля забезпечення гідних умов життя, освіти й відпочинку для дітей, а також задля їхньої безпеки, надійного захисту дітей від насилля та експлуатації.

У цього свята є власний прапор! Він має зелене тло, яке означає гармонію, спокій та зростання. У центрі прапора — знак Землі, нашого спільного дому, навколо якого розміщені фігурки дітей різних кольорів: червона, жовта, синя, біла і чорна. Вони підкреслюють рівність, різноманітність та терпимість.

На жаль, цього року День захисту дітей в Україні знову проходить в умовах війни - вона торкнулася життя кожного маленького українця. Від початку повномасштабного вторгнення сотні тисяч дітей змушені тимчасово жити за межами України, десятки тисяч годинами проводять час у сховках, перечікуючи повітряні тривоги, тисячі діток живуть у зоні бойових дій, невідомо, скільки українських дітей викрали та вивезли за межі країни. У це свято дорослим особливо важливо підтримати дітей і показати, що ми завжди поруч.


 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар