Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

четвер, 6 червня 2024 р.

"День журналіста" (до Дня журналіста)

 

Сьогодні, 6 червня, в Україні відзначається День журналіста. День встановлений указом президента України в 1994 році на честь прийняття Спілки журналістів України до Міжнародної федерації журналістів. Цей день є символом визнання важливої ролі журналістики у суспільстві та національній культурі.

 

Журналістика – це професія, яка вимагає великої відповідальності, об'єктивності та професіоналізму. Журналісти не лише висвітлюють події та інформують громадськість, але й виступають як спостерігачі та критики, допомагаючи формувати суспільну думку. А в час війни вони працюють ще й у небезпечних умовах, щоб донести правду до людей, показати її усьому світові.

 

Алла Мазур – легенда українського телебачення, її обличчя є одним з головних на каналі 1+1. Вона закінчила факультет журналістики Київського національного університету імені Т.Шевченка на спеціальності “радіожурналістика”.

 

Денис Бігус є викладачем в Українській медіа-школі, журналістом-кореспондентом, засновником та власником ТОВ “Пітерфальк бюро”, редактором та ведучим телепередачі “Наші гроші з Денисом Бігусом”.

 

Наталя Гуменюк – жінка зі стійкою життєвою позицією. Вона закінчила інститут журналістики імені Тараса Шевченко, після якого навчалась на магістратурі з міжнародної журналістики в місті Оребро, Швеція.

 

Богдан Кутепов – автор і ведучий низки програм на телеканалах ТВі та СТБ. З 2013 року працює на «Громадському телебаченні». Навчався в Інституті журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка на кафедрі міжнародної журналістики.


 

Роман Скрипін – ексголова Незалежної медіа-профспілки України, один із засновників Громадського телебачення, засновник і керівник проекту Skrypin.ua, Роман закінчив Інститут журналістики КНУ імені Т.Шевченка.

 

Іванна Найда – генеральний продюсер каналів 1+1 media . Здобула освіту в Київському технікуму радіоелектронного приладобудування, потім в інституті журналістики КНУ імені Тараса Шевченка. Навчалась у Києво-Могилянській бізнес школи “Стратегичний маркетинг для ТОП-ів”.

Денис Казанський — український блогер, журналіст та політичний оглядач. Вимушений переселенець, у зв'язку з війною на Донбасі був змушений покинути Донецьк. Автор книг про Донбас: «Чорна лихоманка», «Як Україна втрачала Донбас».

Михайло Ткач — український журналіст-розслідувач, кореспондент видання «Українська правда». У 2016—2021 — журналіст програми «Схеми» української редакції Радіо Свобода.

Дякуємо Вам за те, що ви ризикуєте, шукаєте правду і доносите її до людей. Ваша робота завжди на передовій, ви завжди на сторожі свободи слова та справедливості. Бажаю вам успіхів у роботі, міцного здоров'я, натхнення та невичерпної енергії. Нехай ваша робота завжди буде гідною оцінена, а ваші слова – почуті.

 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар