Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

четвер, 7 вересня 2023 р.

Як допомогти дитині адаптуватися до школи.

 

6 вересня в читальному залі Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки відбулася зустріч з психологом, консультантом Тернопільського комунального методичного центру науково - освітніх інновацій та моніторингу, психотерапевтом за напрямком «Позитивна психотерапія», травматерапевтом Галиною Несмашною «Як допомогти дитині адаптуватися до школи». Захід відбувався одночасно онлайн.

Психотерапевт розповіла чи правдивим є твердження, що дитина звикне до навчального процесу за 21 день і порадила за якими ознаками зрозуміти, що «щось пішло не так». Галина Несмашна наголосила, що нині в багатьох освітніх питаннях важливо керуватися питаннями безпеки і враховувати емоційний і ресурсний стан дитини. Одні діти від природи швидко адаптуються до зміни середовища і оточення і легко будують нові стосунки, а інші – ні. Ці особливості проявляються до 6 років і їх необхідно враховувати. Галина Несмашна розповіла, чому психологи починають працювати з дітьми з роботи з батьками. Товариство цікавило, чому діти маніпулюють дорослими, вигадуючи хвороби як привід пропустити заняття в школі. Торкнулися і питання профілактики психосоматичних захворювань. Психолог порадила задати дитині питання: «В якому настрої ти хочеш піти до школи?» і поспостерігати як саме дитина бавиться в школу з іграшками.

Галина Євгенівна також розповіла про ідеальний ритуал збирання до школи і важливість дотримання режиму дня. Наголосила на тому, що здобування знань, а тим більше оцінок, не єдине важливе завдання в школі. А контроль не єдина функція, яку виконують батьки. Згадали і тих, хто нині навчається за кордоном і про особливості такого навчання. Говорили про дистанційне навчання, про залежність від гаджетів, позашкільне навчання і те, як зберегти здоров’я.

Запис зустрічі можна переглянути за поклиланням:  https://library.te.ua/2023/09/06/batkivskyj-klub-shhaslyvi-razom-6/

 

Немає коментарів:

Дописати коментар