Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

вівторок, 5 вересня 2023 р.

День туристичної журналістики

 

5 вересня - Всесвітній день туристських журналістів або День туристичної журналістики. Ці вересневі заходи у першій декаді місяця мають традиційний щорічний характер.

Ця дата покликана переоцінити роботу, яку проводять журналісти цієї спеціалізації з висвітлення культури, гастрономії, звичаїв і туристичної діяльності різних регіонів і країн. У цьому сценарії мови стають необхідним союзником для досягнення і близького розуміння культур.

Рекомендуємо журнали українською мовою, а також путівник, які є у фонді читального залу ТОУНБ.

про компанію 

«Міжнародний туризм» — щодвомісячний україномовний журнал про мандрівки та відпочинок, перше туристичне видання України (з 1992 року). Має прогресивний дизайн і високоякісне поліграфічне виконання зі спецвидами друку. Розповідає про природні й рукотворні чудеса планети, шоу-зірок та їхні подорожі, мандрівників і митців, провідні торгові марки, автоподорожі, спорт, здоров’я, товари для відпочинку та комфорту, пропонує багато варіантів відпочинку, дає цінні поради щодо подорожей. Також видає спецвипуски про велнес, спа та здоров'я.

Журнал «Вічний мандрівник» з'явився відносно недавно, у 2019 році. За 4 роки існування проекту вийшло 13 випусків. Кожен журнал містить масу інформації, яка задовольнить найвибагливішого читача і буде цікавою для всіх незалежно від віку. Пізнавальні статті, красиві фото та малюнки, створені художниками, якісний друк - усе це про Вічний мандрівник. Часопис можна почитати на дозвіллі і дізнатися багато нового про дивовижний світ, у якому ми живемо.

26.890(4Укр)

С37 

7 чудес Тернопілля : історія, культура, туризм : путівник. — Т. : Наш світ, 2011. — іл. — (Україна).

 Загальнонаціональний проект «7 чудес України» задумувався для того, щоб показати українцям і світу історично значиме, архітектурно витончене, туристично привабливе, одним словом, – красиве та унікальне обличчя нашої держави. Ми прагнули продемонструвати велич української історії не лише у формі гіпотез і казкових легенд.

Таке бажання було не тільки в ініціаторів акції «7 чудес». Це прагнення українських інтелектуалів, патріотів та звичайних громадян, які протягом багатьох століть через різні обставини були розкидані по різних країнах, писали різними мовами, але пишалися як українським походженням, так і своєю українськістю.

Немає коментарів:

Дописати коментар