Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

четвер, 7 листопада 2019 р.

Нові книжки у відділі читального залу


Фонд відділу читального залу постійно поповнюється надзвичайно цікавими книжками, які задовільнять смак навіть найвибагливішого читача.

Пропонуємо новинки психологічної літератури.

159.9
Б51
Бернетт, Дін. Наш дивакуватий мозок : розповідь невролога про те, що відбувається у вашій голові / Д. Бернетт ; пер. з англ. Ю. Маричева. — Харків : Віват, 2019. — 384 с. — (Саморозвиток).
Чому ми вступаємо в полеміку з людьми, які знають менше за нас? Чому можемо, зустрівшись зі знайомою людиною, не згадати її імені? Чи правда, що стрес може суттєво підвищити нашу продуктивність? Дивні реакції та нелогічність поведінки, вибіркова пам’ять, фальшиві спогади — причини цього треба шукати в нашому мозку.
Відомий невролог Дін Бернетт досліджує людський мозок і робить цікаві висновки про його вплив на нашу поведінку: якими є причини наших страхів та який зв’язок існує між забобонами й теоріями змов, у чому причини комплексів та фобій, чому людям подобається бути нажаханими й коли мозок дає збій.
Цікаво написана ґрунтовна книжка — для всіх, хто замислювався, чому мозок іноді, здається, саботує їхнє життя.

159.9
Д40
Джетт, Тіш. Шик назавжди : французькі секрети неминущої краси, бездоганного стилю і виняткового шарму / Т. Джетт ; пер. з англ. Т. Заволоко. — Київ : КМ-Букс, 2019. — 248 с. : іл.
Наше життя сповнене труднощів і перепон, яких не оминути, проте це нікому не повинно завадити отримувати насолоду від кожного прожитого дня. Йдеться в першу чергу про унікальне поєднання буденності і joie de vivre — радощів життя.
Разом з автором Тіш Джетт ми переосмислимо такі поняття, як вік, врода, заможність і стиль, дізнаємося не лише про те, як француженки з часом вдосконалюють власний гардероб, покращують харчування, розвивають ритуали догляду за шкірою та волоссям, а й про те, що вони ніколи не змінюють основні аспекти свого особливого стилю, що увагу акцентують лише на сильних своїх сторонах, намагаючись не згадувати про недоліки, страхи чи невдачі. Зрештою, у Франції краса, стиль, розум і чарівність не мають терміну придатності! Досягши певного віку, більшість француженок стають ще цікавішими та зовні привабливішими особистостями. Виглядаючи зазвичай значно молодшими за свій справжній вік, вони на цей час встигають опанувати мистецтво витонченої розмови, виробити власний стиль одягу та поведінки. Дні народження вони сприймають як привід відсвяткувати ще один рік вдало прожитого життя та гарну нагоду придбати для цього нову сукню.

159.9
К17

Каллан, Деймі Кет. Школа паризького шарму : французькі секрети кохання, радості, життя в гармонії з собою та світом / Дж. К. Каллан ; пер. з англ. Т. Заволоко. — Київ : КМ-Букс, 2019. — 216 с. : іл.
У чому секрет привабливості французьких жінок? Джеймі Кет Каллан стверджує, що вся справа у чарівності, чи то пак шармі. Ця риса настільки багатогранна, як і сам дух Франції!
Книжка, допоможе дещо відхилити завісу таємничості та повчитися у француженок адекватного ставлення до самих себе та самовдосконалення, до одягу та поняття вишуканості, флірту як засобу спілкування та інших моментів, що можуть змінити життя будь-якої жінки і зробити його справді унікальним. При цьому французька чарівність ніяк не пов’язана із тим, скільки у вас грошей чи наскільки ви вродливі. Це шлях перетворення, подолавши який ми почуватимемося впевненими, красивими, сильними і розумними — настільки, що про наше життя з упевненістю можна буде вигукнути: «Tres charmant!»

159.9
К26
Карпачов, Дмитро. Як дати дитині все без грошей і зв’язків / Д. Карпачов. — Київ : ІРІО, 2019. — 256 с.
Як правильно виховати дитину? Кожен із батьків замислюється над цим і відтак поринає в інформаційну безодню, одну за одною випробовуючи різні системи виховання. Дмитро Карпачов пропонує підхід, що базується на здоровому глузді й балансі у всьому. Мета такого підходу — формування здорової психіки дитини, що дасть змогу підготувати її до дорослого самостійного життя.
Дотримуючись покрокових завдань у цій книжці, ми навчимося:
— любити дитину так, щоб вона це відчувала і могла відповісти нам взаємністю;
— проявляти невдоволення поведінкою дитини, не травмуючи її і залишаючись для неї авторитетом;
— впроваджувати у життя сім’ї правила, яких залюбки дотримуватимуться всі;
— правильно карати дитину і віртуозно управляти її поведінкою;
— допомагати дитині зростати впевненою і щасливою.
Із цією книжкою ми за сім тижнів виведемо стосунки з дитиною на новий рівень. Ми отримуємо чіткі орієнтири, які підкажуть, у якому напрямку слід рухатися. Бо ж хто здатен краще виховати нашу дитину, ніж ми самі?

159.9
М19

Малихіна, Марія. Дитина у світі емоцій / М. Малихіна. — Харків : Основа, 2019. — 160 с.
Емоції оточують нас щомиті, без них життя просто не можливе. Ми радіємо чи сумуємо, захоплюємось чи розчаровуємось, сміємося, сумуємо, лютуємо, можемо бути сповнені щастя або журби. Емоції можуть виникати попри наше бажання, а іноді нам навіть важко впоратися з ними.
Ця книжка написана для батьків, які прагнуть розуміти свою дитину, допомогти їй навчитися контролювати свою емоційну поведінку, хочуть дізнатися, що таке емоційний інтелект і як він формується. Дорослі дізнаються, чому в дітей виникають істерики, агресія, страхи і як слід поводитись у подібних ситуаціях. І взагалі, щастя — це теж емоція. Бути щасливим можна навчитися і навчити дитину! Мабуть, саме цього бажають батьки.

Ще пропонуємо декілька книжок про покращення самопочуття, здоровий спосіб життя та безпечне перебування дітей та дорослих у соціумі.

613
Г47

Гільяно, Мірей. Чому француженки не гладшають : приголомшливий вигляд без жодних дієт / М. Гільяно ; гол. ред. В. Александров. — Київ : КМ-БУКС, 2018. — 304 с.
У чому криється секрет французьких жінок, або, інакше кажучи, як пояснити той факт, що вони навіть у поважному віці зазвичай мають статуру двадцятип’ятирічних дівчат? Як їм вдається насолоджуватися такими «забороненими» продуктами харчування, як хліб, шоколад, вино, і при цьому залишатися стрункими?
Автор книжки Мірей Гільяно, яка не один рік вивчала спосіб життя та уподобання представниць прекрасної статі різних країн, пропонує разом із нею проаналізувати основні відмінності у їхньому ставленні до себе і свого життя та на прикладі француженок обрати власний шлях до краси, здоров’я і гармонії.

614
К14
Казьміна, Світлана. Нестрашна енциклопедія безпеки для дорослих та дітей : як навчити дитину правильної поведінки без залякувань і погроз / С. Казьміна, В. Баланова ; іл. Т. Ю. Сорудейкіна. — Харків : Основа, 2019. — 96 с. : іл.
Безпека життя дітей турбує кожного. Як зробити так, щоб малюки скрізь і завжди почувалися повністю захищеними від будь-яких неприємностей? Це видання — своєрідна пігулка для батьків від переживань за безпеку дітей.
З книжки ми дізнаємося про те, як захистити свою дитину від викрадача в реальному житті, від педофіла — у віртуальному; як зрозуміти, що дитина готова до самостійних прогулянок і походів до школи, як навчити її розпізнавати небезпеку й уникати її; як забезпечити безпеку дітей удома, в парку, на вулиці.

613
М82

Москоні, Ліса. Їжа для мозку : Наука розумного харчування / Л. Москоні ; пер. з англ. В. Глінки. — Київ : Наш формат, 2019. — 336 с.
Наш мозок — особливий орган. Його робота безпосередньо залежить від їжі, яку ми споживаємо. Однак поради, які ми щодня бачимо в інтернеті, часто суперечливі й непослідовні. Одного дня ми читаємо, що треба за будь-яку ціну уникати холестерину, а наступного — що він навпаки підтримує здоров’я мозку.
Проблема таких сенсаційних заяв у тому, що лише мізерну їх частку було ретельно перевірено. То якою має бути їжа для мозку? Чи здатна лише сама оливкова олія врятувати від «Альцгеймера»? Яка глюкоза потрібна нашому мозкові? І як зробити свій корисний раціон не лише поживним, а й смачним?
Разом із Лізою Москоні ми пройдемо тест, визначимо свій рівень та скоригуємо власний раціон. Нам не доведеться вишукувати рецепти з кулінарних книжок чи блогів — автор ділиться своїми улюбленими.
Запрошуємо ознайомитися з цими та багатьма іншими книжками у нашу книгозбірню.

Немає коментарів:

Дописати коментар