Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

субота, 21 вересня 2024 р.

« Хай буде мир віднині і довіку» (до Міжнародного дня миру)

Міжнародний день миру, також офіційно відомий як Всесвітній день миру, є схваленим ООН святом, яке відзначається щорічно 21 вересня. Він присвячений миру у всьому світі, а саме відсутності війни та насильства, які можуть бути спричинені тимчасовим припиненням вогню в зоні бойових дій для доступу гуманітарної допомоги. Цей день вперше було відзначено в 1981 р., і він дотримується багатьма націями, політичними групами, військовими групами та людьми.

Підтверджуючи відданість України ідеалам МИРУ та підтримуючи рішення Генеральної Асамблеї ООН, згідно з Указом Президента України із 2002 р. в Україні установлено День миру, який відзначається щорічно 21 вересня – у Міжнародний день миру.

Мета Дня – звернути увагу на необхідність завершення усіх війн та конфліктів, а також підкреслити важливість мирних переговорів, дипломатії та толерантності.

Міжнародний день миру є символом надії та співчуття для мільйонів людей у всьому світі, які прагнуть завершення збройних конфліктів та побудови світу без війн та страждань.  

Мир – це не просто складання зброї, а набагато більше. Мир – це про світ, у якому ніхто не вмирає через чиїсь прагнення захопити більше територій та підкорити собі більше народів. Мир – це не лише думати й говорити про нього, а й щось робити для цього.

Мир – це те слово, це те відчуття спокою і цілісності, за які ми зараз боремося, не оминаючи і освітнього фронту. Любов до Батьківщини, повага до пращурів, ушанування звитяги наших сучасників – усе це рухає зараз нами і веде вперед! Ми – нація вчених, воїнів і хліборобів; кров'ю наших предків ми завоювали цю землю і відстоюємо нашу свободу зараз; ми прагнемо до саморозвитку, цінуємо досягнуте і прямуємо до нових звершень! Ось чому ми так цінуємо мир і дбаємо про життя.

Особливо це відчуття нині актуальне для нас – українців. Цей день – не лише символічна дата, але й важливе нагадування світу про те, що в нашій країні триває жорстока і кривава війна, яку почала росія. Ми пережили стільки випробувань і втрат, що справді можемо сказати, що як ніхто розуміємо цінність миру. Ми, українці прагнемо перемоги. А за перемогою прийде МИР.


 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар