Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

пʼятницю, 26 січня 2024 р.

"Прапор свій здіймаємо гордо…" (ВРУ затвердила синьо-жовтий стяг України Державним прапором України)

 


28 січня 1992 року Верховна Рада України затвердила державним прапором України синьо-жовтий стяг. Саме цього дня ВРУ народні депутати України прийняли історичну постанову №192 «Про Державний прапор України».

 У цій постанові депутати офіційно затвердили синьо-жовтий прапор України як символ нової незалежної країни. Це рішення було ухвалене після гострих дискусій народних депутатів і під тиском громадськості, адже формування Україною дипломатичних відносин змушувало якнайшвидше ухвалити рішення про національні атрибути держави.

За даними Українського кризового медіа-центру, історія сучасного українського прапора починається ще з 22 квітня 1848 року. Над Львівською ратушею українці Королівства Галичини та Володимирії вивісили свій національний стяг. А вже після 1905 року синьо-жовтий стяг почали здіймати і на території Наддніпрянської України.

Державний Прапор України – це офіційний символ, яким пишається кожен українець. Це наша гордість, наша національна святиня із багатовіковою історією свого існування.

Кольори нашого прапора єднають більшість українців по всьому світу. Вони, як у мирний час, так і на полі бою, підіймають український дух свободи та національної єдності у боротьбі проти ворога.

Синьо-жовтий стяг гордо майорить на територіях, де нині мужні воїни світла боронять рідну землю, захищають суверенітет та територіальну цілісність.



Немає коментарів:

Дописати коментар