Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

неділю, 21 січня 2024 р.

"Єдина духом Україна!" (до 105-річчя від Дня проголошення Акта Злуки)

 

 З Днем Соборності України! – Сновська міська рада

 


Сьогодні ми відзначаємо важливу державну дату – День Соборності України.

22 січня 1919 року було проголошено Акт злуки, який об’єднав дві території, де мешкав один український народ, у самостійну соборну державу.

У ті часи ця подія ознаменувала національну єдність, і сьогодні, крізь століття, вона має особливе значення для кожного українця. Вона означає наше спільне прагнення cамостійно господарювати на рідній землі та у мирі будувати майбутнє.

Сьогодні Україні знову доводиться виборювати свободу і територіальну цілісність. Мужні українські воїни гідно боронять країну на фронтах, а усі ми згуртувалися навколо єдиної мети – відстояти право жити у незалежній самодостатній країні, де немає місця терору, розбрату і війні.

        У День Соборності українців закликають пам’ятати про ціну, яку доводиться платити за єдність, та аналізувати й враховувати помилки минулого. Сьогодні в Україні знову триває неоголошена росією війна, розпочата у 2014 році. Однак ми знову показуємо ворогові та всьому світу свою справжню єдність. Українці знову встали обороняти свою незалежність та територіальну цілісність. Історія повторюється, а втім, на відміну від 1918 — 1921 років, сьогодні Україна має достатньо сили для того, щоб здобути перемогу.

Немає коментарів:

Дописати коментар