Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

середу, 4 грудня 2019 р.

Нові книжки у відділ читального залу



Пропонуємо увазі користувачів цікаві книжки, що надійшли у відділ читального залу у листопаді 2019 року.




005
Б68
Бланк, Стів. Священна книга стартапера : Як збудувати успішну компанію / С. Бланк, Б. Дорф ; пер. з англ. Н. Валевської. — Київ : Наш формат, 2019. — 512 с.
Диплом MBA і досвід роботи в успішній компанії не гарантують, що ви створите стартап, який не загнеться за рік. Чому? Тому що стартап-середовище мінливе, й у ньому не спрацьовують правила, за якими функціонують великі компанії. Потрібен зовсім інший підхід, і про нього розповідають Стів Бланк і Боб Дорф. Вони дають покрокові рекомендації, як виявляти «своїх споживачів», розробляти мінімально життєздатний продукт, тестувати його на реальній аудиторії та вносити зміни, перш ніж пропонувати цей продукт широкому загалові.
Особливість цієї книжки в тому, що автори розглядають створення як онлайн-стартапів, так і стартапів із фізичними каналами розповсюдження.



336
В34
Вермонд, Кіра. Таємне життя грошей : дитячий путівник світом готівки / К. Вермонд ; пер. з англ. Г. Базецької ; худож. К. Генмер. — Харків : Віват, 2019. — 158 с. : іл.
Гроші — то не просто гроші. Усі знають, що гроші для людей важливі. Ми наполегливо працюємо, щоб заробити їх, мріємо виграти їх у лотерею, адже завжди хочеться отримати більше, ніж маєш. Але чому? І як усе це пов’язано із зефіром, слиною? Книга «Таємне життя грошей» допоможе вам довідатися про те, як впливає на наше життя готівка і чому вона більш значуща, ніж банківські рахунки та навіть великі інвестиції. Ґрунтуючись на різноманітних джерелах, від старовинних казочок до новітніх досліджень, автор цієї книжки розплутує загадкові шляхи грошей і розкриває, що воно таке насправді — ота химерна, захоплива й водночас невід’ємна частина життя кожного.

52
Ж51
Железняк, Галина Василівна. Таємничий космос / Г. В. Железняк. — Харків : Юнісофт, 2019. — 96 с. : іл. — (Енциклопедія для допитливих).
Енциклопедія «Таємничий космос» познайомить читачів з довічними мандрівницями — кометами, розповість найцікавіші факти про планети і супутники, зірки і пульсари, дивовижні небесні тіла. Відкриє незнані простори і дозволить розглянути унікальні фото, зроблені за допомогою космічних апаратів і найбільших телескопів світу.



 

001
М23
Манро, Ренделл. А що, як?.. Серйозні відповіді на абсурдні запитання / Р. Манро ; пер. з англ. Є. Даскал. — Харків : Vivat, 2019. — 320 с. : іл. — (Щось цікаве).
А що, як усі люди на Землі одночасно посвітять на Місяць лазерними указками? А що, як комусь вдасться осушити всі океани? А що, як усі блискавки на світі вдарять в одне й те саме місце? «А що, як?..» — це така книжка, у якій автор досліджує гіпотетичні головоломки, від філософських до наукових, у яких передбачається цілковите зникнення людства чи хоча б по-справжньому великий вибух, і дає серйозні відповіді на найнеймовірніші запитання, які, можливо, ніколи не спадали вам на думку. Ця книжка — рідкісна комбінація навчання і розваги.

 

 57
Р18
Райх, Девід. Хто ми такі? Походження людини крізь призму ДНК / Д. Райх ; пер. з англ. А. Марховської. — Київ : Наш формат, 2019. — 368 с.
Icтopiя нaуки пoкaзує, як нeбeзпeчнo бути пepeкoнaним у тoму, щo знaєш icтину. Уci пoмилки — пoчинaючи вiд уявлeння, щo Зeмля плacкa, a Coнцe oбepтaєтьcя нaвкoлo нeї — мaють cтaти для нac пoпepeджeнням i нaвчити пiддaвaти cумнiвaм iнфopмaцiю тa нe дoвipяти cтepeoтипaм. Гeнeтик Дeвiд Paйx пepeкoнaний: гeнoмнa peвoлюцiя cтpiмкo лaмaє нaшi уявлeння пpo минулe. Чим ми вiдpiзняємocь oднe вiд oднoгo? Щo тaкe iдeнтичнicть? У cвoїй книжцi дocлiдник oпиcує cучacнi вiдкpиття, пoв’язaнi з вивчeнням i пopiвнянням cтapoдaвньoї тa cучacнoї ДНК. Він показує зміни, які відбувалися з популяціями людей у далекому минулому, доводячи, що ДНК може розповісти про історію людства значно більше, ніж традиційний арсенал археології.

 
316
Р24
Расселл, Гелен. Рік хюге по-данськи : секрети найщасливішої країни у світі / Г. Расселл ; пер. з англ. О. Ліпської. — Харків : Віват, 2019. — 416 с. — (Дозвілля).
Легка й дотепна історія про переїзд успішної лондонської кар'єристки у данську провінцію, секрети найщасливішої країни світу й пошуки хюґе — комфортного й безтурботного життя. Гелен Расселл досліджує найменші нюанси й відверто пише про плюси й мінуси країни: освіту й виховання дітей, баланс між роботою й дозвіллям, лібералізм поглядів і сексизм, дизайн оселі, смачнючі булочки й навіть правила підіймання прапора. Ця історія надихає на те, щоб скористатися з чужого успішного досвіду й змінити на краще світ і себе.

316
Ф73
Флорида, Річард. Криза урбанізму : чому міста роблять нас нещасними / Р. Флорида ; пер. з англ. І. Бондаренко. — Київ : Наш формат, 2019. — 316 с.
Cучacнi мicтa кoлoнiзувaли зaмoжнi й уcпiшнi люди, зaлишивши дaлeкo пoзaду житeлiв ciл i мicтeчoк. Xaби, кoвopкiнги i xaйтeк-iннoвaцiї пoглинули пapки, мaгaзини тa кaв’яpнi. Poзбудoвa мicт i мicькиx paйoнiв пpизвeлa дo нecтpимнoгo збiльшeння opeндниx плaт i кoнцeнтpaцiї бaгaтcтвa. У цiй книжцi eкoнoмicт i coцioлoг Piчapд Флopидa poзглядaє кpизу, щo cпpичинилa нинiшнiй тип уpбaнiзaцiї, аналізує, який ефект вона має на економіку всього світу, та пропонує варіанти, як подолати виклики сучасних міст.

Немає коментарів:

Дописати коментар