Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

суботу, 14 грудня 2019 р.

Нові книжки у відділі читального залу

У фондах відділу читального залу можна знайти видання на самий вибагливий смак. Пропонуємо увазі користувачів цікаві книжки, що допоможуть краще пізнати себе, стати впевненішим у своїх силах, зробити своє життя яскравішим та повноціннішим.

 
316.6
Б46
Бен-Шахар, Тал. Бути щасливіше. Сьогодні. Зараз. Завжди : пер. з англ / Т. Бен-Шахар. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. — 192 с.
Тал Бен-Шахар вже понад 10 років вивчає та викладає тему щастя. Його курс відвідують щорічно понад 1000 студентів! Саме вони стали першими читачами та критиками книжки.
Автор допоможе нам зрозуміти природу щастя. Крім роздумів та ідей, він пропонує конкретні вправи, виконуючи які, ми краще зрозуміємо себе.
Ця книжка для тих:
— хто хоче зрозуміти природу щастя;
— прагне знайти себе;
— хоче винайти власний рецепт повноцінного щасливого життя!

159.9
Б93
Бутман, Ніколас. Як примусити покохати себе за 90 хвилин і назавжди / Н. Бутман ; пер. з англ. У. Понятиник. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2007. — 256 с.
Час припинити залишати кохання напризволяще. Час позбуватися сором’язливості й зав’язувати нові знайомства, припиняти сушити голову собі над тим, чому побачення, на яке покладалися такі надії, закінчилося нічим, або надто пізно приходити до висновку, що воно відбувалося не з тією людиною. Ніколас Бутман може запропонувати значно цікавіший підхід. Використовуючи свій досвід нейролінгвістичного програмування, автор окреслює триетапну програму, метою якої є допомогти людям знайти своє кохання.
Крок перший — самопізнання шляхом чесної й об’єктивної самооцінки, щоб з’ясувати, яка людна може стати вашою гармонійною протилежністю. Крок другий — тренування навичок міжособистісного спілкування: навчитися привертати, а не відштовхувати від себе людину, фліртувати зі знанням справи, через синхронізацію мови тіла та голосу вибудовувати довіру і генерувати енергетику споріднених душ. Крок третій — це поступове підсилення емоційної близькості за допомогою реплік-стимулів «Я теж» і опанування техніки «випадкового» дотику. Ці навички закладуть міцні підвалини романтичних стосунків, щоб ці магічні 90 хвилин з легкістю перетворилися на тривале кохання та шлюб.

159.9
О-96
Ошо. Про жінок. Торжество жіночого духу / Ошо ; пер. з англ. О. Смерек. — Львів : Terra Incognita, 2018. — 208 с.
Більшість відмінностей між чоловіками та жінками пов'язані з тисячолітньою обумовленістю. Жіноча психіка пригнічена чоловіком, який бреше їй, зробив її своєю рабинею, перетворив її на другорядного громадянина світу. Він знає, що вона прекрасна, він знає, що її незалежність несе йому загрозу. Жінка повинна знайти в своїй душі власний потенціал і розвивати його, і її чекає прекрасне майбутнє.
Ця книжка піддає сумніву релігійні догми, вчить любити й шанувати своє тіло нарівні з розумом, доводить, що чоловіче й жіноче начала не повинні ворогувати між собою, адже вони — неподільна єдність. На запитання, що їх ми звикли вважати риторичними, духовний практик і проповідник Ошо відповіадає переконливо і доступно.

159.9
П32
Піз, Алан. Мова кохання : [все, що потрібно знати про мову жестів у коханні] : пер. з англ. / А. Піз, Б. Піз. — Київ : ОСМА, 2015. — 144 с. : іл.
Алан і Барбара Пізи, експерти в області комунікації, дослідники мови рухів тіла й автори багатьох всесвітньовідомих бестселерів, у своїй новій книжці навчать нас розуміти мову кохання. Зокрема, ми дізнаємося, як скористатися мовою тіла, щоб знайти собі пару, як підготуватися до першого побачення і вечірки, як поводитися на швидкому побаченні, як уникнути проблем у спілкуванні, а також про секрети успішних стосунків.
Ця книжка допоможе нам оволодіти мистецтвом залицяння, знайти своє кохання і домогтися довготривалих стосунків.

17
С37
Сімпсон-Джілс, Кендес. Етикет справжньої леді / К. Сімпсон-Джілс ; пер. О. Мандрика. — Львів : Свічадо, 2017. — 120 с.
Леді. Так в Англії спочатку ввічливо зверталися до дружин лордів, баронетів, а також до заміжніх жінок аристократичного кола. Нині значення цього терміна суттєво розширилося — і позначає жінку чи дівчину, якій притаманні хороші світські манери й елегантний вигляд.
Ця книжка є своєрідним інструктажем для леді. Як ставитися до сусідів? Якою виделкою їсти? Коли найдоречніше завершити розмову? Як організувати гостину? Як поводитися на роботі? Коли аплодувати у театрі? Яку сумочку обрати? Як одягтися у спортзал? Навіщо йти до лікаря? На ці та безліч інших запитань дівчина чи жінка, яка прагне бути леді, знайде відповіді саме тут.
   
159.9
Ф12
Фабер, Адель. Як слухати, щоб діти з нами говорили. Як говорити, щоб діти нас слухали / А. Фабер, Е. Мазліш ; пер. О. Мандрика. — Львів : Свічадо, 2013. — 300 с.
Кожна людина протягом життя має опанувати багато мистецтв. Одним із них є мистецтво спілкування, зокрема — з дітьми. Таким собі чарівним ключиком до цього мистецтва, як стверджують авторки книги, є особливе вміння слухати дітей і говорити з ними.
Адель Фабер та Елейн Мазліш пропонують нові методи спілкування з дітьми, дають практичні вправи та поради, перевірені як на власному досвіді, так і на досвіді вже багатьох тисяч сімей. Адже ця книжка — світовий бестселер!
Якщо батьки хочуть й далі розвивати стосунки з власними дітьми, тоді ця книжка саме для таких батьків.

Немає коментарів:

Дописати коментар