Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

суботу, 7 грудня 2019 р.

Нові книжки у відділі читального залу

У фонд відділу читального залу надійшло надзвичайно цікаве видання «Праця та освіта: довідник для громадян України в Польщі». Довідник має на меті допомогти українським громадянам у Польщі розібратися з базовими правилами, пов’язаними з працею та освітою у цій країні.
331
П70
Праця та освіта : довідник для громадян України в Польщі / П. Міцкєвіч, І. Трохімчук-Савчук, А. Маєвська [та ін.]. — Варшава : Наш вибір, 2018. — 106 с.
Якщо ви — громадянин чи громадянка України, тільки приїхали до Польщі чи проживаєте тут уже кілька років, або ви — молода людина чи батьки дітей різного віку, тоді цей довідник для вас. Тут ви знайдете інформацію про систему освіти Польщі та про українські школи й пункти навчання української мови, які діють у цій країні.
Кожна держава керується своїми законами, тому приїжджаючи до неї варто з ними ознайомитись, зокрема з тими, які нас безпосередньо стосуються. У довіднику весь розділ присвячений праці, що включає легалізацію праці, типи договорів і захист своїх прав у Польщі.
Існує багато випадків, коли українським громадянам потрібна допомога, тому у довіднику окремим розділом подані адреси українських і польських організацій та консульських установ України, до яких можна звертатися.
Цей довідник підготовано Фондом «Наш вибір» і видано завдяки фінансовій підтримці фірми «Meest» та Посольства України в Польщі.

Немає коментарів:

Дописати коментар