Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

вівторок, 9 жовтня 2018 р.

XV Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA


5 жовтня стартує XV Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Цього року найцікавіші документальні стрічки про права людини побачать мешканці понад 200 міст і містечок України. Традиційно Мандрівний Docudays UA триватиме до кінця грудня й завітає до 22-х областей України. Перші покази відбудуться у Тернопільській області! Координатором Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA у Тернопільській області є голова ГО «Гельсінська ініціатива-ХХІ» Олександр Степаненко.
Серед майданчиків для показів і обговорень фільмів є Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека. 12 жовтня о 14. 00 год. у відділі читального залу бібліотеки відбудеться перегляд  стрічки Фредеріка Вайзмена «Ex Libris: Нью-Йоркська публічна бібліотека».
У фокусі фільму знаходиться Нью-Йоркська публічна бібліотека. Вайзмен показує фунціонування її розгалудженої системи і піднімає питання ролі бібліотеки у сучасному суспільстві. «Багато людей думає, що бібліотеки – це сховище книг. Але ні, бібліотеки це місця для людей, які хочуть навчатися», — така думка звучить у одній зі сцен фільму.
Нью-Йоркська публічна бібліотека є проявом глибоко вкоріненої американської віри у право кожного знати і бути поінформованим. Це одна з найбільш демократичних інституцій Америки — бібліотека вітає кожного. Бібліотека прагне надихати людей навчатися, розвивати знання і зміцнювати спільноти.
Запрошуємо всіх бажаючих на перегляд фільму.

Немає коментарів:

Дописати коментар