Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

вівторок, 23 жовтня 2018 р.

Нові книжки у відділі читального залу


              Фонд відділу читального залу постійно оновлюється. Пропонуємо користувачам ознайомитися з виданнями із серії «Думати як…», що надійшли до книгозбірні у IV кварталі 2018

Сміт, Д. Думати, як Стівен Гокінг : пер. з англ. / Деніел Сміт. — Київ : Вид. група КМ-БУКС, 2018. — 200 с.

Гокінгова історія — це історія нескінченної перемоги духу над тілом. Коли у двадцять один рік у нього діагностували аміотрофічний латеральний склероз, йому, за прогнозами, лишалося не більше двох років життя. Але він вирішив продовжувати насолоджуватися своїм життям і роботою.
Стівен Гокінг завдяки своєму внеску в космологію, зокрема теорії чорних дір, став всесвітньо відомим фізиком, удостоєним посади лукасівського професора математики в Кембриджському університеті, яку колись обіймав сер Ісаак Ньютон.
Ця захоплива книга розкриє унікальний Гокінговий підхід до вирішення важливих наукових питань, ознайомить зі сміливими ідеями вченого і факторами, які вплинули на формування його особистості та світогляду, а також навчить використовуваним Гокінгом методам та прийомам, які ви зможете застосувати в різних галузях свого життя. Ви також зможете навчитись думати, як Гокінг, який стверджує, що він думає в одинадцяти вимірах.

Сміт, Д. Думати, як Вінстон Черчилль : пер. з англ. / Деніел Сміт. — Київ : Вид. група КМ-БУКС, 2018. — 224 с.

Вінстон Черчилль, який двічі був прем’єр-міністром Великої Британії, назавжди залишиться в пам’яті як видатний лідер, що привів свою країну до перемоги у Другій світовій війні. Його девіз — «Ніколи не здавайтесь!» — та палкі промови по радіо надихали британців чинити запеклий опір нацистській загрозі, коли Британія опинилася сам на сам із ворогом, який окупував усю Європу. Надзвичайно успішний політик був також офіцером збройних сил Великої Британії, журналістом, істориком, письменником, лауреатом Нобелівської премії з літератури.
Ця книга розповість про визначні моменти та ключові принципи життя Вінстона Черчилля, про його власну філософію та рішення. Ця книга навчить вас мислити так само, як Черчилль! Дізнайтесь, як він подолав особисту та професійну невдачу, познайомтеся з афоризмами й уривками з творів великої людини!



Сміт, Д. Думати, як Альберт Ейнштейн : пер. з англ. / Деніел Сміт. — Київ : Вид. група КМ-БУКС, 2018. — 208 с.

Відомий в усьому світі Божевільний Професор зі скуйовдженим волоссям думав би інакше, якби в ньому не поєдналися такі унікальні якості, як інтелект, інтуїція та уява, що зробили його генієм. Пропонована книга дає можливість поглянути на події ХХ століття очима видатного вченого, гуманіста, громадського діяча. 

Немає коментарів:

Дописати коментар