Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

вівторок, 6 лютого 2024 р.

«Ми — за безпечний Інтернет» (до Міжнародного дня безпечного Інтернету)

 

6 лютого 2024 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day).

Те, що інтернет назавжди увійшов у наше життя, заперечувати вже марно. Це не добре і не погано — це нова реальність зі своїми плюсами та мінусами. Доволі небезпечними мінусами. Адже більшість людей досі не розуміють, що порушення базових правил цифрової безпеки може реально їм нашкодити. І для того, щоб зайвий раз їм про це нагадати, був придуманий міжнародний День безпечного інтернету

День безпечного Інтернету (SID/ДБІ) запровадили мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми й молоддю. Цей день є чудовою нагодою нагадати, наскільки важливо зберігати в безпеці свої особисті дані та фінанси у світі сучасних технологій.

Цей день проводиться з метою залучити до дій кожного та кожну, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів. Більш того, це запрошення для всіх до поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду.

В Україні основну роль в організації заходів щодо безпечного інтернету та перекладі контенту на українську мову відіграє #ЦЕНТР ГАРЯЧОГО ІНТЕРНЕТУ. На його сайті — betterinternetcentre.org, можна знайти величезну кількість корисної інформації щодо психології, виховання дітей і, звичайно ж, мережевої безпеки. Адже щоб бути дійсно захищеним у мережі, потрібно пам'ятати про можливі ризики постійно, а не лише один день на рік.

Немає коментарів:

Дописати коментар