Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

четвер, 6 жовтня 2016 р.

До Всеукраїнського дня бібліотек



Восени щороку вся бібліотечна спільнота України святкує своє професійне свято. Згідно з Указом Президента України «Про встановлення Всеукраїнського дня бібліотек» від 14 травня 1998 року, цей день відзначається 30 вересня.
Бібліотеки – один з інструментів нашої цивілізації, який вже багато століть доводить свою ефективність у процесах збереження, накопичення і передачі людських знань. У Київській Русі перші бібліотеки стали відкривати при церквах та монастирях після прийняття християнства. Першою і найбільшою у той час була бібліотека Софії Київської, заснована князем Ярославом Мудрим, що налічувала до 900 томів книг.
Сьогодні в Україні функціонують близько 40 тисяч великих і малих бібліотек.
З нагоди згаданого свята, у Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці розгорнуто виставку книг. Запрошуємо шановних користувачів  до відділу читального залу для перегляду підготовлених видань. 

Тетяна Зуляк, провідний бібліотекар відділу читального залу 


Немає коментарів:

Дописати коментар