Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

середу, 14 вересня 2016 р.

Нам пам’ять серце не дає покою

День памяті жертв фашизму – це День памяті десятків мільйонів людей, які загинули в результаті гігантського, нелюдського експерименту. Це мільйони солдатів, яких фашистські лідери зіштовхнули один з одним, але ще більше – мирних жителів, які гинули під бомбами, від хвороб і від голоду.
З 1962 року було прийнято вважати другу неділю вересня Міжнародним днем памяті жертв фашизму. Цей день був визначений саме у вересні, тому, що на цей місяць припадає дві повязані з Другою світовою війною дати – день її початку і її повного завершення. Це стало однією з причин встановлення дня жалоби на вересневу неділю.
Запрошуємо вас, шановні користувачі, відвідати відділ читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки для перегляду книжкової виставки «Нам пам’ять серце не дає покою», що присвячена цьому дню. 







Підготувала Ольга Гапочка, бібліотекар відділу читального залу

Немає коментарів:

Дописати коментар