Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

середу, 18 травня 2016 р.

Віртуальна виставка "Новинки літературного подіуму"

Терещук, А. І. Лікарські рослини [Текст] : сорокотравник : довідник / А. І. Терещук. – Рівне, 2016. – 110 с. 




Дерева, кущі, трави завжди з успіхом використовувались і використовуються нашим народом для профілактики і лікування душі й тіла людини.
Відроджувати духовність і культуру – це не тільки відбудовувати храми і відзначати свята. Нам усім потрібно також повернутися душею і розумом до наших споконвічних народних зичаїв і до траволікування. 
Книжка може бути корисною медичиним фахівцям, народним цілителям, широкому колу читачів і всім тим, хто хоче покращити своє здоров'я. 




Терещук, А. І. Гінкго і здоров'я [Текст] : вид. 3-тє / А. І. Терещук, Т. А. Терещук. – Рівне, 2016. – 52 с. 






У даному виданні йдеться про дерево гінкго, результати й перспективи його використання.
Книжка може бути цікавою фітотерапевтам, народним цілителям, а також широкому колу читачів й усім, хто хоче покращити стан свого здоров'я. 







Національний олімпійський комітет України про легку атлетику та Володимира Куца, Юрія Сєдих, Валерія Борзова, Сергія Бубку, Наталію Добринську [Текст] : оповідання / текст О. Мащенко ; відп. ред. О. Мовчан. – Київ : «Грані–Т», 2010. – 96 с. – (Життя видатних дітей) 





Спорт щедро нагороджує наполегливих та завзятих. У цьому ще в дитинстві переконалися герої оповідань, які підготував для нас Національний Олімпійський Комітет.
Книжка буде цікавою маленьким спортсменам та любителям спорту, а також їхнім батькам. 








Давибіда, Н. О. Лікувальна фізична культура [Текст] : посібник / Н. О. Давибіда. – Тернопіль: ТДМУ, 2015. – 108 с.




У посібнику висвітлено правила і методи дозування навантаження, процес формування рухових навичок, форми, правила підготовки і проведення лікувальної фізкультури, режими рухової активності.
Дане видання буде корисним для підготовки фахівців із фізичної реабілітації у медичних вищих навчальних закладах за спеціальностями «Лікувальна справа» та «Здоров'я людини». 






Козак, Д. В. Фізична реабілітація та основи здорового способу життя [Текст] : навч. посіб. / Д. В. Козак, Н. О. Давибіда. – Тернопіль : «Укрмедкнига», 2015. – 200 с. 




У навчальному посібнику висвітлено основи фізичної реабілітації, детально описано їх засоби, механізм позитивного впливу фізичних навантажень, процес формування рухових навичок, режими рухової активності, описано психотренінг як оздоровчий елемент занять фізичними вправами.
Видання розраховане на студентів медичних університетів, фахівців із фізичної реабілітації та інструкторів ЛФК, фітнес-центрів та навчально-спотривних коплексів.  






Кіт, О. М. Медсестринство в хірургії [Текст] : підручник. – 2-ге вид., перероб. і допов. / О. М. Кіт, А. О. Боб, С. О. Коноваленко. – Тернопіль : «Укрмедкнига», 2015. – 624 с. 




Підручник створений відповідно до кваліфікаційних характеристик спеціалістів та програми з медсестринства в хірургії для студентів вузів І–ІІІ рівнів акредитації. На сучасному рівні висвітлені основні питання профілактики хірургічної інфекції, а також детально викладені методика надання першої медичної допомоги при невідкладних станах в хірургії й принципи подальшого лікування. У підручнику синтезовано кращі традиції хіркргічної школи й матеріали сучасних досягнень медичної науки.




Підготувала Ольга Гапочка, бібліотекар відділу читального залу

Немає коментарів:

Дописати коментар