Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

середу, 30 вересня 2015 р.

Віртуальна виставка "Новинки - цікавинки"




Макіавеллі Н. Державотворець / Н. Макіавеллі. – Київ: Арій, 2014. – 224 с. – (Антологія мудрості)
 


«Державотворець» – це політичний трактат, який являє собою збірник правил успішної політичної діяльності, створений з історичного та практичного досвіду існування людської природи, що залишається незмінною за всіх політичних устроїв, які проходять природний цикл розквіту та занепаду. Незважаючи на те, що твір був написаний у 1513 році, а опублікований 1531 року, він залишається актуальним і зараз. Іноді навіть здається, що методи, про які пише Макіавеллі, ніби взяті з сучасного політичного життя України та сусідніх країн.







Наполеон: афоризми та крилаті вислови / пер. І. Андрущенка. – Київ: Арій, 2014. – 128 с. – (Антологія мудрості)
 

У цьому виданні зібрано афоризми та вагомі вислови Наполеона Бонапарта – французького імператора (1804-1815), великого полководця, який завоював майже всю Європу, мудрого державного і політичного діяча, академіка Французької академії наук, автора численних творів.
Наполеон був не лише відомим політиком, а й красномовним оратором, який вирізнявся гострим слівцем. Запроваджені ним закони діють у Франції дотепер, а мудрі вислови знають у всьому світі. Його афоризми цікаві, влучні й дотепні. Вони мають глибокий зміст і торкаються різних питань людського буття: політики, управління державою, війни, свободи, дружби, героїзму та патріотизму.





Мусасі М. Книга п’яти кілець / М. Мусасі. – Київ: Арій, 2014. – 128 с. – (Антологія мудрості)


Книга П’яти Кілець – філософський трактат і духовний заповіт, написаний у XVII столітті самураєм Міямото Мусасі за два роки до смерті. Це книга про мистецтво Стратегії. Вона складається з п'яти частин: Книги Землі, Книги Води, Книги Вогню, Книги Вітру та Книги Порожнечі. У ній описані різноманітні школи володіння мечем, вказано, яким видом зброї, де і коли необхідно користуватися, а також йдеться про те, чим саме самурай відрізняється від звичайної людини. Понад три століття книгою відомого середньовічного фехтувальника користуються у різних сферах людського буття: державне управління, воєнна стратегія, ведення бізнесу. Це своєрідний підручник з кендзюцу, у якому описано основні прийоми використання меча катана. Цей трактат досі вивчається майстрами бойових мистецтв.



Сунь-цзи. Мистецтво війни / Сунь-цзи. – Київ: Арій, 2015. – 128 с. – (Антологія мудрості)




Ця книжка – найдавніший із відомих людству трактат про воєнне мистецтво та його філософію. Його створив понад два тисячоліття тому китайський стратег, воїн і філософ Сунь-цзи. Він у стислій формі виклав базові принципи ведення війни та готування до неї. Ця книжка – джерело воєнної мудрості та практичне керівництво з тактики та стратегії воєнних дій.







Уінстон Черчілль: афоризми та крилаті вислови / пер. Л. Дудченко. – Київ: Арій, 2014. – 208 с. – (Антологія мудрості)
 



Уінстон Черчілль – британський державний і політичний діяч, прем’єр міністр Великобританії; військовий, журналіст, письменник, почесний член Британської академії, лауреат Нобелівської премії з літератури (1953). Він був не просто відомим політиком, а однією з найяскравіших постатей світової історії. Це була людина-легенда, майже міф, родом із тих часів, коли світовими державами керували яскраві й оригінально мислячі особистості.




Мудрість Сходу: афоризми та крилаті вислови / укл. Л. Дудченко. – Київ: Арій, 2014. – 224 с. – (Антологія мудрості) 


У цій книзі зібрано афоризми та крилаті вислови найвизначніших представників культури Сходу. У них порушуються нагальні проблеми людського життя: дружба та вірність, любов і щастя, багатство й бідність, розум і невігластво.




 

Лао-Цзи. Дао Де Цзін: книга про шлях та силу / Лао-Цзи. – Київ: Арій, 2014. – 128 с. – (Антологія мудрості)

У трактаті «Дао Де Цзін» («Книга про шлях та силу») давньокитайського філософа VI-V ст. до н.е. Лао-Цзи викладено думки про істинну віру та шлях життя. Автор розмірковує про те, як переходити від життя тіла до життя духу. Саме це вчення філософа становить основу даоської релігії, однієї з трьох найпоширеніших релігій сучасного Китаю.






Арабська мудрість / пер. Л. Дудченко. – Київ: Арій, 2015. – 128 с. – (Антологія мудрості) 



У цій книзі зібрано афоризми та висловлювання найвидатніших представників арабської культури, а також чимало народних прислів'їв та приказок, влучних порівнянь і метафор. Створені в сиву давнину, вони актуальні й сьогодні, адже вчать сучасного читача гідності, справедливості, шанобливого ставлення до батьків та любові до рідного краю.











Любов і родина: афоризми та крилаті вислови / за ред. Г. Латника. – Київ: Арій, 2014. – 208 с. – (Антологія мудрості) 

У цьому виданні зібрано перлини людської мудрості – афоризми та крилаті вислови мислителів, учених, письменників, поетів, відомих суспільних і політичних діячів різних епох і народів про найпотаємніше, найзагадковіше та найблагородніше людське почуття – любов та всі її прояви. У книзі ви знайдете чимало цінних порад і практичних рекомендацій. Окремий розділ присвячено яскравим і глибоким висловам про шлюб і родину, які будуть цікаві й корисні сучасному читачеві, особливо молоді, та сприятимуть його моральному самовдосконаленню. 

Немає коментарів:

Дописати коментар