Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

пʼятницю, 15 січня 2016 р.

Новинки читального залу


Кожна нація, кожен народ, навіть кожна соціальна група має свої звичаї, що вироблялися протягом багатьох століть і освячені віками. Звичаї народу — це ті прикмети, по яких розпізнається народ не тільки в сучасному, а і в його історичному минулому.  
Народні звичаї охоплюють усі сфери громадського, родинного і суспільно—політичного життя. Звичаї — це ті неписані закони, якими керуються в найменших щоденних і найбільших всенаціональних справах. Звичаї, як і мова — вироблялися протягом усього довгого життя і розвитку кожного народу.
Історія українських звичаїв і традицій найкраще відображена в одязі, або як зараз прийнято говорити — національних одностроях, які носили нащі пращури. Одяг є невідʼємною частиною нашої культури. Наш народ протягом століть і тисячоліть будував свою побутову культуру, найкраще пристосовану до власних природно—географічних умов, створюючи предмети побуту й одяг, що робить його різнобарвним, відмінним і таким унікальним. 

У відділі читального залу пропонуємо вашій увазі виставки «Традиції та звичаї українського народу» і «Нові надходження». 
Ольга Гапочка, бібліотекар відділу читального залу

Немає коментарів:

Дописати коментар