Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

суботу, 4 липня 2015 р.

Нові надходження


Димид, К. Каміння майдану / К. Димид, М. Димид ; Український Католицький Університет. — Львів : Свічадо, 2014. — 280 с. 
Минув рік, відколи наше суспільство почало жити у новому вимірі. Минув рік, відколи слово «майдан» набуло для нас особливого значення і стало символом свободи і гідності. Історики намагаються зібрати факти, узагальнити і дати оцінку всьому, що відбувається з нами. Але, як написав Данило Яневський у передмові до книжки «Каміння Майдану», ніхто не зможе зібрати і узагальнити усе пережите, усі емоції і почуття учасників Революції Гідності.
Є час розкидати каміння і час його збирати. Ця книжка — спроба отця Михайла Димида і його доньки Климентини, активних учасників Революції, зібрати, позначені впродовж тривання Майдану, каміння. Кожна сповідь, Свята Літургія, розмова, вчинок, споглядання, кожен розпач і заклик — це камінь, з якого побудована книжка.
Альбом «Каміння Майдану» — це погляд у минуле, який має стати початком Майбутнього, Майбутнього шляхетного, сильного, мирного.


Королевський, К. Митрополит Андрей Шептицький (1865-1944) / К. Королевський ; пер. з фр. Я. Кравець ; Ін-т Екуменічних Студій Українського Католицького Ун-ту ; Ін-т Ім. Св. Климента Папи Українського Католицького Ун-ту в Римі. — 2-е вид., випр. — Львів : Свічадо, 2014. — 512 с.
Літературу про Слугу Божого Митрополита Андрея Шептицького поповнив унікальний твір отця Кирила Королевського, довголітнього соратника, однодумця і послідовника справи Митрополита. Допитливий і вдумливий читач знайде чимало нового і повчального в захопливій розповіді про Кир Андрея Шептицького — Глави УГКЦ, суспільного діяча, інтелектуала, мецената — на широкому родинному, релігійно-церковному та історичному тлі.


 
Історія країн Західної Європи та Північної Америки Нового часу (кінець ХV-початок ХІХ ст.) : навч. посібник / ред. З. А. Баран. — Київ : Знання, 2015. — 533 с. 
У навчальному посібнику розкрито тенденції суспільного, політичного, економічного та культурного розвитку Західної Європи, їхні вияви у країнах регіону та Північної Америки у добу Нового часу (кінець XV — початок ХІХ ст.). Тематична побудова підпорядкована поєднанню двох засад: з одного боку — показати взаємини народів і держав на тлі поширення провідних цивілізаційних ідей, а з іншого — дати студентам важливу інформацію про основні події в історії країн Заходу.



Тітов, І. Особистісне становлення дитини: суб’єктивний вимір : монографія / І. Тітов, О. Кравченко, Л. Москаленко. — Київ: ВЦ «Академія», 2015. — 152 с. — (серія «Монограф»)
Різноманітні аспекти особистісного формування дитини автори монографії досліджують на основі суб’єктивного підходу в психології. З цієї концептуальної платформи аналізують психологічний розгляд вікових можливостей, передумов, внутрішніх і зовнішніх сил психічного розвитку, механізми становлення і розгортання суб’єктивності її особистісного буття.





Відлуння Майдану / упоряд. Л. Любарська. — Тернопіль : Терно-граф, 2014. — 288 с.
Книжка «Відлуння Майдану» — це колективний збірник поетів України, своєрідна сповідь через Слово перед совістю кожного. Вона про тих патріотів України, які виборювали свободу на Майдані Незалежності холодної зими 2013-2014 рр., про героїчні подвиги Героїв, які поклали своє життя у війні з агресором на сході України і шана тим, які донині виборюють волю для своєї держави в зоні АТО. Кожен твір передає любов до наших українських героїв, починаючи з Євромайдану і закінчуючи подіями на сході нашої країни. Кожен рядок передає гордість за кожного бійця; співчуття тим, хто не дочекався з війни своїх рідних і близьких; надію на те, що Україна переможе.


Бубка, С. Н. Ігри, що підкорили світ. — 2-ге вид. / С. Н. Бубка, М. М. Булатова. — Київ : Олімп. л-ра, 2012. — 132 с.
Ця книга поведе вас стежками славетної олімпійської історії, познайомить із видатними олімпійцями світу. Сторінки книги розкриють перед тобою олімпійську історію — від Олімпійських ігор стародавньої Греції до сучасних.






          Небесна сотня / упоряд. О. Трибушна, І. Соломко. — Харків: Фоліо, 2015. — 206 с. : іл.
«Небесна Сотня» — це книга-реквієм, книга-посвята учасникам Революції Гідності, які віддали своє життя заради України. Книга була написана, аби пам’ять про величезну самопожертву героїв Небесної Сотні назавжди залишилася в серцях українців. Це видання — німе нагадування нам всім про те, якою ціною ми здобули свободу та новий шанс для своєї країни стати справжньою європейською державою.




Людмила Рюміна,
зав. відділу читального залу

Немає коментарів:

Дописати коментар