Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

суботу, 21 лютого 2015 р.

Вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні


Історія України мала багато трагічних періодів. Коли свобода і навіть сам факт існування українського народу опинявся під загрозою. Але завжди в такі періоди найкращі сини і дочки України ставали на захист своєї землі, своєї держави, своїх співвітчизників.
На Майдані пліч-о-пліч стали українці і євреї, росіяни та вірмени, грузини і білоруси. Їх об'єднала українська земля та бажання жити у вільній країні.
Спочатку вони вимагали право вибору. Потім їм довелось вимагати права жити. І хоч кулі снайперів це вагомий аргумент, але ні кулі, ні гранати, ні нелюдська жорстокість не змогли перемогти цих людей. Вони гинули, та не здавались...
Але віднині небесне воїнство поповнилось ще однією сотнею. Небесною Сотнею.
Люди моляться і вшановують пам’ять Небесних воїнів. 
Герої не вмирають!

До днів вшанування пам’яті загиблих Героїв Небесної Сотні у відділі читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки організовано тематичну виставку «Реквієм Небесній Сотні», на якій представлено видання, що висвітлюють жахливі події, які відбувалися на Майдані та розповідають про кожного з Небесних Героїв родом із Тернопільщини: Назара Войтовича, Устима Голоднюка, Ігора Костенка, Василя Мойсея, Олександра Капіноса. 

Немає коментарів:

Дописати коментар