Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

пʼятницю, 17 січня 2014 р.

Книжкова виставка «Соборна Україна: від ідеї до життя»

      22 січня ми відзначатимемо День Соборності та Свободи України. Цього дня 1918 року Центральна Рада IV Універсалом проголосила Українську Народну Республіку самостійною, незалежною, вільною державою українського народу.
      А 22 січня 1919 року на Софійський площі в Києві було проголошено Акт Злуки. Ним стверджувалось об’єднання двох держав — УНР і ЗУНР — у єдину соборну Українську державу: «Віднині на всіх українських землях, розділених віками — Галичині, Буковині, Закарпатській Русі і Наддніпрянщині буде єдина велика Україна. Мрії, задля яких найкращі сини України боролися і вмирали, стали дійсністю».
      З цієї нагоди у відділі читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки діє книжкова виставка «Соборна Україна: від ідеї до життя», на якій представлено видання, що висвітлюють минуле та сьогодення нашої держави.
      Запрошуємо всіх, хто цікавиться історією рідного краю, відвідати нашу книгозбірню!
                                                                      Публікацію підготувала Тетяна Зуляк,
                                                                      бібілотекар читального залу

Немає коментарів:

Дописати коментар