Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

пʼятницю, 14 лютого 2014 р.

Чужиною забрані долі



Двадцять п’ять років минуло з того часу, коли останній солдат Радянської армії покинув територію Афганістану. 15 лютого 1989 року закінчилася безглузда афганська війна, яка гіркими споминами, сумними рядками закарбувалася в наших серцях. Полегшено зітхнули матері в українських сім’ях, тому що їхні діти вже більше ніколи не будуть гинути в локальних військових конфліктах, вони вже більше не оплакуватимуть цинкові гроби з мертвими своїми синами.
З метою вшанування громадян, які виконували військовий обов’язок на території інших держав, та з нагоди 25-ї річниці із часу виведення радянських військ з Республіки Афганістан 12 лютого 2014 року в читальному залі Тернопільської ОУНБ відбулася зустріч із ветеранами — учасниками бойових дій в Афганістані.
Спогадами про службу, перемоги та втрати поділились Василь Когут, учасник бойових дій в Афганістані, перший заступник голови Тернопільської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану, та Анатолій Лукащук, учасник бойових дій в Афганістані, провідний інженер Тернопільського обласного центру дозвілля «Терноцвіт». Авторські пісні виконав Роман Лотецький, учасник бойових дій в Афганістані, екс-керівник гурту «Долг».

 (Відео надав Анатолій Лукащук, учасник бойових дій в Афганістані)

Немає коментарів:

Дописати коментар