Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

пʼятницю, 3 січня 2014 р.

105 річниця від дня народження Степана Бандери

   Першого січня 2014 року Україна відзначала 105 річницю від дня народження Степана Бандери — найвидатнішого українця всіх часів. Мало хто є байдужим до його імені, бо живі ще соратники і послідовники, та й ідеї, за які він віддав життя, не чужі багатьом українцям, народженим після його смерті.
     Провідник ОУН Степан Бандера залишається й досі однією з найменш досліджених постатей українського визвольного руху. Визначний життєвий шлях борця за волю, поки що, не здобув належної йому уваги з боку істориків. Сучасним дослідникам належить дати ґрунтовну оцінку Степанові Бандері як людині, творцю, організаторові й лідеру ОУН 1930—1950 років.
     На радіо «Лад», хвиля 71.3 FM, у передачі Олександри Славської «Особистості» з розповіддю про українського політичного діяча, ідеолога українського націоналістичного руху ХХ століття Степана Бандеру виступила бібліотекар відділу читального залу Валентина Вітенко.

Немає коментарів:

Дописати коментар