Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

середа, 30 січня 2013 р.

Книга-переможець у підномінації «Твори для середніх і старших школярів»



У підномінації «Твори для середніх і старших школярів» переміг історичний роман Володимира Рутківського "Сині води".

Рутківський, В. Сині Води : іст. роман : у 2 кн. / В. Рутківський. — К. : Темпора, 2011. — (Бібліотека «ЛітАкценту»).
Кн. 1 : Князь бродників. — 360 с. : іл.
Кн. 2 : Стріли впритул. — 376 с. : іл.
Разом із героями роману відомого українського прозаїка Володимира Рутківського «Сині Води» читач не лише зазнає безліч захопливих пригод, а й дізнається, хто врятував великого князя литовського від стріли найманого вбивці, познайомиться з ханом Мамаєм і побуває в стародавньому Києві. А головне — переконається в тому, що потяг до свободи долає будь-які перешкоди.
     Анотація до першої книжки:
Рік 1361. Волею долі волинський князь Дмитро Боброк опиняється в епіцентрі подій, що, зрештою, призводять до битви на Синіх Водах — однієї з найбільших битв в історії давньої України. Вистояти в небезпечній боротьбі йому допомагають троє відчайдушних друзів.
     Анотація до другої книжки:
Літо 1362 року… Вигорілий український степ завмер у передчутті неминучої битви. Сюди, пильно стежачи за кожним рухом супротивника, повільно сходяться два війська: українсько-литовське, під орудою великого князя Ольгерда, і татарське, на чолі з братами Хаджибеєм, Котлабугою й Димитром-Солтаном. Зустрілися вони над річкою Сині Води.
     Разом із героями роману — трьома відчайдухами, що жили в далекому ХV столітті, читач стане свідком та учасником тих драматичних подій, які змінили хід історії.

Немає коментарів:

Дописати коментар