Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

середу, 30 жовтня 2013 р.

28 жовтня — День визволення України від фашистських загарбників

Друга світова війна — найжорстокіша подія в історії сучасного світу. В неї було втягнуто 67 держав, 80 % населення земної кулі і тривала довгих п’ять років. Вогняний смерч пронісся над величезними територіями Європи, Азії й Африки. У цій війні загинуло близько 60 млн. осіб, не говорячи вже про поранених і тих, хто безвісти пропав. Лихо й страждання, які пережили люди, незмірні.
Уже більше ніж півстоліття відділяє нас від того часу, коли людство відсвяткувало велику перемогу над фашизмом і мілітаризмом. За ці роки світова історіографія Другої світової війни нагромадила багато тисяч книг, статей, документальних публікацій, мемуарів. Віддаючи належне багатьом із цих праць, слід підкреслити, що в сучасних умовах все-таки виникає бажання, навіть необхідність, дещо по-новому підійти до висвітлення окремих подій передісторії й історії Другої світової війни, її підсумків, наслідків і уроків. Це пов'язано, по-перше, з відкриттям нових архівів, і, по-друге, із необхідністю відмовитись від ідеологічних нашарувань, штампів і стереотипів, які нагромадились як у вітчизняній, так і в зарубіжній історіографії. 
До 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників у відділі читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки експонується книжкова виставка "Шляхами подвигів і слави". На ній представлено літературу про місце Другої світової війни в історичній пам’яті українського народу. Запрошуємо всіх бажаючих ознайомитися з матеріалами із фондів книгозбірні, про найбільш руйнівну війну в історії всіх конфліктів.
                                                                                   Валентина Вітенко, бібліотекар ІІ категорії

Немає коментарів:

Дописати коментар