Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

пʼятницю, 26 липня 2013 р.

1025 років хрещення Київської Русі




28 липня християни України відзначатимуть 1025-річчя хрещення Київської Русі. Це не просто визначна дата у християнському календарі, це свято єднання, віри та європейської ідентичності українського народу. Це свято, яке об’єднує нас навколо справжніх духовних цінностей і є важливим етапом укріплення поваги до нашої тисячолітньої історії.

Вибір християнства як державної релігії, зроблений князем Володимиром, на багато століть вперед визначив цивілізаційний шлях розвитку країни, зробивши Київську Русь активним європейським партнером. І багато тих речей, які сьогодні ми сприймаємо як належне, в тому числі й у моральному відношенні, були визначені саме з прийняттям християнства.

 З нагоди такої визначної дати в приміщенні читального залу Тернопільської ОУНБ експонується книжкова виставка «Утвердження християнства на Русі», на якій представлені культурологічні, краєзнавчі видання, книги про історію, традицію християнства, його розвиток в Україні.

Ознайомитися із новою літературою про християнство і духовні пам’ятки в Україні може кожен бажаючий.

1 коментар:

  1. Что-то не вижу форму обратной связи или другие координаты администрации блога.

    ВідповістиВидалити