Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

середа, 28 листопада 2012 р.

Книга-переможець у підномінації «Біографії / мемуари»


У номінації «Минувщина», підномінації «Біографії / мемуари» перемогу отримала книга Сергія Плохія "Великий переділ"
Плохій, С. Великий переділ: незвичайна історія Михайла Грушевського / С. Плохій ; [пер. з англ. М. Климчука] ; Укр. наук. ін-т Гарвард. ун-ту, Ін-т критики. — К. : Критика, 2011. — 600 с. : іл.
Книжка «Великий переділ» розповідає про незвичайні, як на початок ХХ століття, історіографічні погляди молодого дослідника та громадського діяча, а ще про революційні зміни, що їх ті погляди спричинили в уявленнях його сучасників та нащадків. Також описує незвичайну історію М. Грушевського, його шлях від сина одного з «обрусителів» окраїн Російської імперії до лідера української революції та символу нескореності української науки й культури за сталінізму. Те, як Михайло Грушевський писав історію, і те, як він її творив, досі зазвичай розглядали окремо. 
Ця книжка зводить дві іпостасі тієї самої людини — історика та політика — докупи, щоби показати, як істориків та їхні уявлення про історію формувала сучасність і як ці уявлення змінювали та змінюють майбутнє.

Немає коментарів:

Дописати коментар