Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

четвер, 13 травня 2021 р.

Як бути спокійним, радісним і щасливим при будь-яких життєвих обставинах.

 Як жити повнішим і щасливішим життям? Що змінити в своєму житті і як керувати емоціями, які переповнюють? Що вас умиротворяє, а що  - дратує? Як отримувати радість від життя не залежно від зовнішніх обставин? Про усе це в добірці «Як бути спокійним, радісним і щасливим».

159.9

М32 

Масуно, Шинмьо. Спіймай дзен життя : японські практики, що ведуть до спокою та радості / Ш. Масуно ; пер. з англ. О. Дятел. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. — 224 с.

Втомилися від повсякденного стресу? Відчуваєте, як індикатор енергії падає до мінусової позначки, а гармонія та спокій досі не віднайдені? Стоп! Зупиніться. Вдих-видих. Час жити просто.

У своїй книжці дзенський монах Шинмьо Масуно пропонує прості й практичні поради стосовно того, як жити повнішим і щасливішим життям. Автор закликає прибрати з нього увесь мотлох і акцентує увагу на мінімалізмі, поєднуючи мудрість століть із сучасністю. Створіть свій невеличкий сад, милуйтеся заходом сонця, не бійтеся труднощів і роботи, вчіться відпускати, упорядкуйте власне житло, не забувайте про вдячність… Гармонія — у простих речах. Авжеж, ви чули все це вже купу разів, проте ще раз нагадати собі ці істини, ба навіть відкрити їх наново, точно не завадить!

59.9

Х40 

Хессон, Джил. Кишенькова книжка емоційного інтелекту : невеличкі вправи для інтуїтивного життя / Дж. Хессон ; пер. з англ. Є. Бондаренка. — Харків : Ранок : Фабула, 2020. — 176 с.

У книжці вміщено теоретичні відомості та практичні поради щодо розвитку емоційного інтелекту та керування своїми почуттями. Ознайомившись із ними, ви навчитеся співіснувати з усіма своїми емоціями та обертати їх собі на користь у будь-якій ситуації, а також розвинете емоційну чутливість та емпатію.

159.9

Х35 

Хей, Луїза. Станьте щасливими за 21 день : «усміхайся та змінюйся» / Л. Хей ; пер. з англ. Н. Третякової. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. — 208 с.

Для формування нової звички потрібен місяць. А стати щасливими можна лише за 21 день. Досить просто зазирнути в дзеркало. І полюбити власне відображення! Сказати йому (собі) кілька приємних слів, компліментів, подарувати усмішку. Дуже важливо «надсилати» собі коротенькі позитивні меседжі щодня. Три тижні накопичення любові й поваги до себе — один із найприємніших подарунків, який ви можете собі зробити.

А ще ви нарешті: відпустите минуле та зміцните самооцінку, приборкаєте внутрішнього критика й полюбите дитину всередині себе, забудете про гнів і подолаєте страх, полюбите своє тіло й пробачите образи, позбавитеся стресу та навчитеся вдячності. Полюбіть себе зараз і назавжди!

159.9

Р82  

Рубін, Гретхен. Порядок довкола. Спокій у душі : як позбутися зайвого й організувати свій простір так, щоб мати більше місця для щастя / Г. Рубін ; пер. з англ. О. Гординчук. — Львів : Вид-во Старого Лева, 2020. — 176 с.

Чому гармидер довкола так дратує, а порядок умиротворює? Що робити з усім мотлохом, який безупинно накопичується і заважає нормально працювати та насолоджуватися життям? Дивлячись на свої речі, ми немов бачимо власну суть, стверджує відома дослідниця порядку Ґретхен Рубін. Її короткі й змістовні поради допоможуть зрозуміти, що саме є непотребом для вас і який спосіб наведення порядку годиться саме вам. А коли врешті впорядкуєте свій простір — додайте у нього трохи краси й оригінальності. Відтак отримаєте більше місця для щастя!

159.9

В75 

Воробйова, Альона. Мистецтво жити під час хіміотерапії : артбук / А. Воробйова ; фот.: В. Л. Агуреєва, Т. С. Булгакова, К. А. Давлятшина [та ін.]. — Харків : Віват, 2020. — 192 с. : іл.

«Мистецтво жити під час хіміотерапії» — історія боротьби з хворобою й водночас історія пошуку нової радості й глибоких сенсів, що охопила понад піврічний період життя культурної діячки, арт-директора культурного центру «ART AREA ДК» Альони Воробйової. У артбуку зафіксовані її роздуми, щоденникові записи, нотатки й щемкі й відверті розмови з друзями з артсередовища, а також коментарі психотерапевта. Візуальну частину артбуку становлять фотографії, які розповідають про внутрішні й зовнішні зміни, які сталися з авторкою.

159.9

Ф45 

Фетелль Лі, Інгрід. Радість. Магія простих речей / І. Фетелль Лі ; пер. з англ. Павленко. — Київ : Наш Формат, 2020. — 328 с. : іл.

Книжка Інгрід Фетелль Лі стане практичним посібником для тих, хто шукає позитивних емоцій. Із неї ви довідаєтеся про 10 категорій естетики радості, дізнаєтеся, чому яскраві кольори піднімають настрій, як емоції від веселки і квітучих дерев об’єднують усіх людей, чому кошенята й усі маленькі тваринки здаються такими милотними і невинними. А ще вам обов’язково захочеться по-іншому облаштувати своє помешкання.

 

159.9

Б51  

Бернс, Девід Д. Почувайся добре. Нова терапія настрою / Д. Д. Бернс ; пер. з англ. Н. Третякової ; наук. ред. Т. В. Стеценко. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. — 544 с. — (Світовий бестселер).

Почуваєтеся невдахою? Новий день приносить лише нові неприємності та безвихідь? Хочеться втекти від проблем? Усі ці почуття — передвісники депресії. Однак — не панікувати! Вони так і залишаться передвісниками, якщо ви скористаєтеся методикою лікаря Девіда Бернса — суперфахівця з когнітивно-поведінкової терапії. Він не дає депресії жодних шансів!

Почніть бачити склянку наполовину повною! Більше жодних перепадів настрою, розпачу та пригнічення! Керуйте вашим настроєм, а не навпаки!

159.9

Б89  

Брюнінг, Лоретта Граціано. Керуй гормонами щастя : як хімічний коктейль у мозку допомагає зупинити негативне мислення / Л. Г. Брюнінг ; пер. з англ. У. Курганова. — Харків : Ранок : Фабула, 2019. — 240 с.

Революційний підхід до підвищення вашого рівня щастя. Кожен з нас чув про «гормони щастя» - дофамін, серотонін, окситоцин та ендорфін. Але далеко не всі чітко розуміють, як кожен з них працює, чому виділяється і яку реакцію в організмі викликає, і чим пояснюються скачки в нашому настрої. Ця книга покаже вам, як «перепрошити» свій мозок і активувати ті гормони, які роблять вас щасливим. Крім того, ви дізнаєтеся, як формувати нові звички і запускати дію «гормонів щастя», змінюючи нейронні шляхи. У цьому вам допоможуть десятки вправ з книги. З цієї книги ви дізнаєтеся: що стоїть за хімічними процесами в мозку, що роблять нас щасливими або нещасними; як працюють «гормони щастя» і в чому їх роль; як мозок формує звички і чому від шкідливих так важко відмовитися; як сформувати нові шаблони поведінки за допомогою 45-денного плану.

Немає коментарів:

Дописати коментар