Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

середу, 27 березня 2019 р.

Бібліотечний проект «Бібліотека: безперервна освіта»

Пропонуємо підбірку психологічної та педагогічної літератури від найкращих українських та закордонних психологів та педагогів, яка уміщує знання і практичні інструменти для батьків та вчителів, щоб виховати гармонійну особистість, готову до викликів сучасного світу.

Бикова, Анна. Самостійна дитина, або Як стати «лінивою мамою» / А. Бикова ; пер. Н. Шайнога. — 4-те вид. — Київ : BookChef, 2018. — 272 с. : іл. — (#Лінива мама).
Турбота батьків є безмежною, але чи добре це? Іноді варто спинитися і дати шанс дитині вирішувати певні справи самостійно. У книжці «Самостійна дитина, або як стати «лінивою мамою» автор допоможе поглянути на дитячу поведінку з іншої сторони, спробувати інакші методи виховання, привчити дитину до самостійності.





Бикова, Анна. «Лінива мама»: завдання для розвитку / А. Бикова ; пер. Т. Клюкіна. — 2-ге вид. — Київ : BookChef, 2018. — іл. — (# Лінива мама).
Дитина досліджує світ ще з народження, але найцікавіше — досліджувати світ разом батьками! Процес контакту батьків і дитини відбувається щосекунди: кожна звична прогулянка, буденні справи та прості предмети можуть стати захопливою грою, подарувати неймовірні відчуття та відкриття. Формувати теплі стосунки з малечею, розвивати творчі та розумові здібності без труднощів для батьків допоможе книга «Лінива мама». Завдання для розвитку» психолога і педагога Анни Бикової.


Бикова, Анна. Секрети спокою «лінивої мами» / А. Бикова ; пер. О. Пущінська. — 2-ге вид. — Київ : BookChef, 2018. — 288 с. : іл. — (# Лінива мама).
Якщо мама, не тямлячи себе, з люттю трясе дитину — вона руйнує її. Якщо мама зберігає маску спокою в момент, коли всередині палає гнів, — вона руйнує себе. У книжці «Секрети спокою «лінивої мами» автор пояснює, як важливо мамі вміти повертатися до стану душевного спокою. Тільки у точці рівноваги адекватно вирішуються дитячі конфлікти, знаходяться слова для переконання, втішання, заспокоєння. Тільки спокійній мамі дитина довірятиме всі свої проблеми та щедро ділитиметься позитивними емоціями, знімаючи напруженість.



Бикова, Анна. Як подружити дітей з емоціями : поради «Лінивої мами» / А. Бикова ; пер. А. Долгая. — Київ : BookChef, 2018. — іл. — (# Лінива мама).
Цього разу «лінива мама» Анна Бикова замірилася потішити не лише молодих мам порадами щодо виховання й розвитку дитини, а й залучити дітей до читання її нової книги й познайомити їх із людськими реакціями на різні ситуації, що трапляються в житті.
З цієї книги-тренінгу з розпізнання емоцій батьки й діти довідаються про основні емоції, які в них виникають, навчаться розрізняти їх у рідних і друзів, а заразом спробують намалювати свої відчуття різними барвами й навіть позбутися тих емоцій, які завдають прикрощів.




Бикова, Анна. Школярі «лінивої мами» / А. Бикова ; пер. Т. Клюкіна. — Київ : BookChef, 2018. — 288 с. : іл. — (# Лінива мама).
Книжка «Школярі «лінивої мами» вчить батьків не лише тому, як підтримувати дітей під час адаптації до шкільного середовища, а і як самим витримати й подолати випробування дитячим садком, школою і суспільством. А ще автор пояснює, що тісна взаємодія і співпраця батьків, учителів і учня — запорука успіху всього навчального процесу.



Гресь, Анна. Велика книга батьківських секретів / А. Гресь. — Харків : Основа, 2017. — 288 с. : іл. — (Для турботливих батьків).
Якщо хочеш приготувати смачний борщ або випекти пиріг, досить знайти хорошу кулінарну книгу, узяти свіжі продукти і дотримуватися рецепту. У вихованні все інакше. Адже всі малюки унікальні, і до жодного з них не можна застосувати загального середньостатистичного підходу.
«Велика книга батьківських секретів» Анни Гресь, із серії «Для турботливих батьків» — це прості, корисні поради дитячого психолога для батьків, учителів і вихователів. Головне завдання книги — допомогти тим, хто любить дітей, встановити причини проблем, що виникають, і знайти єдине правильне рішення, яке не зашкодить, а точно допоможе дитині.

Гресь, Анна. Такі різні діти : книга для батьків, яких ніхто не навчав педагогіки / А. Гресь. — Харків : Основа, 2015. — 240 с. : іл. — (Для турботливих батьків).
Анна Гресь у книжці «Такі різні діти : книга для батьків, яких ніхто не навчав педагогіки» із серії «Для турботливих батьків» пропонує не порівнювати, а подумати — у чому унікальність і неповторність вашої дитини.
Ця книжка допоможе зрозуміти, як виховувати дитину — таку особливу і не схожу на інших.







Бронсон, По. Батьки в шоці: новий погляд на виховання / П. Бронсон, Е. Меррімен ; пер. з англ. І. Семенюк. — Харків : Фабула, 2018. — 400 с.

По Бронсон та Ешлі Меррімен у книжці «Батьки в шоці: новий погляд на виховання», виданої у Харкові в 2018 році, написали про стереотипні принципи виховання, що насправді не дають очікуваного ефекту. Вони говорять про похвалу, обман і складний підлітковий вік. Спираючись на численні дослідження, автори спробували відповісти на найпоширеніші питання та зосередитися на типових ситуаціях, з якими стикається більшість дорослих.





Немає коментарів:

Дописати коментар