Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

середу, 22 серпня 2012 р.

Книга-переможець у підномінації "Сучасна поезія"

У номінації "Красне письменство", підномінації "Сучасна поезія" перемогу отримала книга Ліни Костенко "Річка Геракліта".
Костенко, Л. Річка Геракліта / Л. Костенко. — К. : Либідь, 2011. — 336 с.
Видавництво «Либідь» запропонувало шанувальникам творчості Ліни Костенко подарункове видання: великий формат і чимало малюнків (художник — Сергій Якутович).
Композиція збірки побудована за календарним принципом — чотири частини як чотири пори року: «Осінні карнавали», «Сліпучий магній снігових пустель», «Весна підніме келихи тюльпанів» і «Що в нас було? Любов і літо» — своєрідні поезії на кожен день, для будь-якого відтінку настрою. Водночас Дмитро Дроздовський у післямові проводить і музичну паралель із «Порами року» Антоніо Вівальді — тож невипадково, що до видання є й «музичний» додаток — диск із записами Ліни Костенко, яка читає тексти з нової збірки, а в паузах звучить скрипка Мирослави Которович. Отже, маємо своєрідний синкретичний витвір із залученням поетичного, образотворчого й музичного мистецтв.

Немає коментарів:

Дописати коментар