Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

пʼятницю, 4 вересня 2020 р.

«Підприємство і підприємець у контексті сьогодення»

 

День підприємця — відзначається щорічно у першу неділю вересня й випадає у 2020 році на 6 вересня.

Підприємництво є важливим чинником економічного розвитку держави та зростання добробуту її громадян. Свято встановлене Указом Президента № 1110/98 від 5 жовтня 1998 задля відзначення важливості цього сектору економіки у здійсненні економічних реформ в Україні, вирішенні соціально-економічних проблем та творенні громадянського суспільства, адже без приватного бізнесу неможливо уявити металургію і будівництво, торгівлю та побутове обслуговування, транспорт і зв'язок, інші галузі економіки. Підприємці та представники приватного бізнесу, впродовж надзвичайно складних для країни років продемонстрували, що є справжнім хребтом держави.

Бажаємо всім вам невичерпної енергії, натхнення і здійснення задумів, мудрості в справах та процвітання бізнесу, стабільності, добра й благополуччя!

Пропонуємо увазі користувачів найновіші книжки, що надійшли у відділ читального залу, з яких можна дізнатися про комерційні секрети сучасних успішних підприємців, як зробити підприємство максимально прибутковим та як збільшити можливості успіху нашого бізнесу.

658

В68
Волтон, Сем. Історія WALMART. Зроблено в Америці / С. Волтон, Дж. Г’юї ; пер. з англ. В. Глінка. — Київ : Наш формат, 2020. — 288 с. — (Історії успіху).
Нічого схожого раніше не траплялося. Звичайний підприємець Сем Волтон відкриває в маленькому містечку Америки перший Walmart, де продаються товари за найнижчими цінами і з постійними знижками. Здавалося б, типова американська мрія. Та от через 23 роки він стає найбагатшою людиною Америки. То завдяки чому Walmart став улюбленим для американців?

Ідея, яку Сем Волтон вклав у бізнес, проста: коли покупці думають про магазин, то асоціюють з ним низькі ціни й гарантоване задоволення. А щоразу заощаджуючи долар клієнту, магазин випереджає конкурентів.

У цій біографічній книжці Сем Волтон розповість історію свого життя та бізнесу, з гумором поділиться гірким досвідом і запевнить, що успіху він завдячує не вдало розміщеній точці, продуманій системі цін і знижок, а працівникам і найголовніше — покупцям.

338

Г94
Гупта, Суніл. Цифрова стратегія : посібник із переосмислення бізнесу / С. Гупта ; пер. з англ. І. Ковалишеної. — Київ : КМ-Букс, 2020. — 320 с. : іл.
Цифрова трансформація — уже не просто нова цікавинка. Це — необхідність.
Протягом останнього десятиліття професор Гарвардської школи бізнесу Суніл Ґупта вивчав компанії зі списку Fortune 500 і те, як вони трансформувалися в цифрову епоху. Він знає, що працює, а що ні. Багато компаній поки що лише пробує сили в цифрових технологіях, або створює нові незалежні підрозділи — цього недостатньо. Деякі з цих компаній, які вже здобули успіх у традиційних галузях виробництва, наважилися повністю переформатувати та оцифрувати свій бізнес, повністю його переосмисливши попри страх поразки і краху — і досягли успіху. Ґупта детально розбирає їхні приклади, щоб надати практичні і дієві поради на шляху неминучої діджиталізації, які дають змогу сповна скористатися всіма можливостями, що їх надає сучасний світ.

 339

К73
Котлер, Філіп. Маркетинг 4.0. Від традиційного до цифрового / Ф. Котлер, Г. Картаджая, Ї. Сетьяван ; пер. з англ.: К. Куницької, О. Замаєвої. — Вид. 2-ге, випр. — Київ : КМ-Букс, 2019. — 224 с. : іл.
Перед нами керівництво для маркетингу наступного покоління. Ця книжка допоможе нам орієнтуватися в усе більш взаємопов'язаному світі та мінливому споживчому ландшафті, щоб більш ефективно охопити більшу кількість клієнтів.
Маркетинг 4.0 використовує мінливий настрій споживачів, щоб залучити більше клієнтів, ніж будь-коли раніше. У книжці розповідається: про нові правила маркетингу; про те, як створити лояльну та активну клієнтську базу; про тих, хто буде визначати майбутнє вибору клієнтів і багато іншого. Досвідчені маркетологи знають, змінилися не тільки правила, а й самі клієнти. Скористайтеся змінами, які ставлять в глухий кут традиційні підходи, і зробіть їх невід'ємною частиною вашої методології.

 005

П60
Портер, Майкл. Конкурентна стратегія. Техніки аналізу галузей і конкурентів / М. Портер ; пер. з англ. Н. Кошманенко. — Київ : Наш формат, 2020. — 424 с.
У сучасному бізнесі конкуренції стає дедалі інтенсивнішою та охоплює щораз більше країн. Майкл Портер, гуру бізнес-стратегії, запевняє, що успішні компанії ніколи не припиняють вивчати суперників і зміцнювати конкурентні переваги. Чому затратніша стратегія General Motors перемогла багаторічну впевнену тактику Ford? Як компанія Xerox запатентувала свою технологію й надовго стала лідером у галузі?

У цій книжці визнаний бізнес-експерт пояснює, як аналізувати конкурентів, навчитися стратегічно планувати та позиціювати компанію. Автор розповідає про базові стратегії, а також на прикладах показує, які інструменти використовують світові компанії, щоб підвищити конкурентоспроможність.

 339

Р76
Россман, Джон. Думай, як Amazon. Як стати лідером цифровому світі: 50 1/2 ідей / Дж. Россман ; пер. англ. Н. Лавської. — Київ : КМ-Букс, 2020. — 336 с.
Колишній керівний працівник Amazon, який запустив та масштабував Amazon Marketplace, пропонує найкращу книгу про те, як «думати, як Amazon» та досягти успіху в епоху цифрових технологій.
Дізнайся зсередини про те, як Джефф Безос та Amazon використовують надзвичайно послідовний підхід до інновацій, дослідження нових ринків та стимулювання нового розвитку. Ми зрозуміємо унікальний менталітет та внутрішні механізми, які стимулюють високу якість роботи Amazon, починаючи з її прагматичного, тверезого підходу до нових цифрових ринків та закінчуючи її креативним ставленням до інновацій.

 339

С14
Сазерленд, Рорі. Алхімія. Як народжуються шалені ідеї / Р. Сазерленд ; пер. з англ. А. Ящук. — Київ : Наш формат, 2019. — 368 с.
Усе нелогічне дуже ефективно спрацьовує в житті, рекламі та бізнесі. І хоча в сучасному маркетингу й рекламі дедалі частіше спираються на великі дані й логіку покупців, усе ж таки популярність бренду визначає несвідома та ірраціональна поведінка людей. Автор на тематичних прикладах розкриває закони людського сприйняття, пояснюючи, чому нелогічні, несмачні та незручні продукти стають хітами.
У цій книжці легенда у світі реклами Рорі Сазерленд на основі свого 30-річного досвіду переконує, що варто вийти за межі стандартного мислення й вузької логіки. Також Сазерленд доводить: успішні компанії часто завдячують своїм результатом магічному ключику, підібраному до людської психології.

005

С21
Саттон, Роберт. Криза зростання. Як не погоджуватись на маленькі результати в бізнесі / Р. Саттон, Х. Рао ; пер. з англ. О. Лотоцький. — Київ : Наш формат, 2020. — 416 с.
Викладачі Стенфордського університету Роберт Саттон і Хаґґі Рао під час однієї з навчальних програм помітили, що учасники ставили те саме питання в різних варіаціях: як стабільно зростати, зберігаючи відносини з клієнтами та якість продуктів чи послуг? Це підштовхнуло науковців на основі досліджень розробити універсальні рекомендації, що допомагають ефективно зміцнювати свої позиції.
Неважливо, чи розширюєте ви штат працівників стартапу в Кремнієвій долині, чи покращуєте продаж пива, чи відкриваєте нові школи. У цій книжці автори визначили головні проблеми масштабування, які стоять перед кожною організацією. Також вони сформулювали п’ять принципів, що допомагають досягти значних результатів.
339
С36
Сільбігер, Стівен. МВА за 10 днів : путівник, що допоможе крок за кроком опанувати вміння, яких навчаютьу найкращих бізнес-школах США / С. Сільбігер ; пер. з англ. К. Крапки. — Львів : Вид-во Старого Лева, 2019. — 526 с.
У своїй книжці про 10-денний курс MBA, яка є міжнародним бестселером, автор фахово й з гумором розповідає про те, як, навчаючись самостійно, скласти та втілити маркетинговий план, розібратися у фінансовій документації, побудувати успішну комунікацію з колегами й керівництвом, розвивати корпоративну стратегію і вільно розмовляти на мові MBA.
Тут ми знайдемо інструменти успішного ведення бізнесу, яких навчають у найкращих бізнес-школах світу.

Немає коментарів:

Дописати коментар