Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

пʼятниця, 10 листопада 2023 р.

Уроки успішного бізнесу.

 

Війна руйнує усталені правила ринку, змінює попит та пропозицію і тим самим надає можливості підприємцям проявити себе. Як впливають рішення щодо продовження, оновлення чи зміни напряму бізнесу на діяльність компанії та на покращення економіки в країні під час війни. Відповідь на ці питання шукаймо у книжках з добірки  «Уроки успішного бізнесу».

            334

А76   Аппело, Юрген.

    Стартап, скелап, скрюап : 42 інструменти для прискорення Lean- та Agile- розвитку бізнесу / Ю. Аппело ; пер. з англ. М. Хандога. — Харків : Фабула, 2021.  — 240 с. — (#PROBusiness).

           

Юрген Аппело, успішний підприємець і широко відомий фахівець із проблем лідерства, прокладає нові шляхи в менеджменті, щоби допомогти творчим організаціям вижити і досягти успіху у 21 столітті. Його нова книжка «Стартап, скейлап, скрюап» базується не тільки на власному досвіді автора з керування стартапами, але й на дослідженнях та інтерв’ю, проведених в багатьох країнах Європи. Головна мета автора — уніфікація методів та інструментів, що успішно використовуються стартапами та скейлапами на основі принципів і практик, популяризованих lean- та agile-спільнотами в усіх сферах управління бізнесом. Також йдеться про докорінну зміну способу, у який люди навчаються вдосконалювати себе і трансформувати свої організації.

005

Д76   Друкер, Пітер Фердинанд.

    Виклики для менеджменту ХХІ століття / П. Ф. Друкер ; пер. з англ. Т. Літенської. — Київ : КМ-Букс, 2020. — 240 с.

Ця надзвичайно розумна книжка від Пітера Ф. Друкера — гуру менеджменту XX століття — не втрачає своєї актуальності і в наші дні. На її сторінках автор аналізує проблеми у сфері управління, використовуючи приклади з реального життя, визначає оптимальні шляхи їх розв’язання, формує нове розуміння індивідуально-корпоративної ефективності, пояснює, як можна передбачити глобальні трансформації, як в умовах невідворотних змін управляти собою, колективом та установою і як, зрештою, стати лідером найвищого ґатунку. Кожен, хто прагне зрозуміти, як може бути влаштований його бізнес і як краще вибудовувати кар’єру, неодмінно відкриє у цій оригінальній концепції майбутнього щось корисне для себе.

Пітер Ф. Друкер розповідає, як нові парадигми менеджменту вже змінили і продовжуватимуть змінювати наші основні переконання про практики і принципи управління. Ця прогресивна книга засвідчує широту знань і великий практичний досвід автора, його глибоке розуміння різноманітних процесів, здатність до глибокого аналізу та здоровий глузд. Саме такими мають бути, згідно з уявленнями самого Друкера та за словами одного з авторів статті у Harvard Business Review, "орієнтири управлінської професії менеджмента".


005

С21   Саттон, Роберт.

    Криза зростання. Як не погоджуватись на маленькі результати в бізнесі / Р. Саттон, Х. Рао ; пер. з англ. О. Лотоцький. — Київ : Наш формат, 2020. — 416 с.

Викладачі Стенфордського університету Роберт Саттон і Хаґґі Рао під час однієї з навчальних програм помітили, що учасники ставили те саме питання в різних варіаціях: як стабільно зростати, зберігаючи відносини з клієнтами та якість продуктів чи послуг? Це підштовхнуло науковців на основі досліджень розробити універсальні рекомендації, що допомагають ефективно зміцнювати свої позиції. Неважливо, чи розширюєте ви штат працівників стартапу в Кремнієвій долині, чи покращуєте продаж пива, чи відкриваєте нові школи. У цій книжці автори визначили головні проблеми масштабування, які стоять перед кожною організацією. Також вони сформулювали п’ять принципів, що допомагають досягти значних результатів.

005

Ч-42  Чемберс, Джон.

    Від крапки до крапки. Уроки лідерства у світі стартапів / Дж. Чемберс, Д. Брейді ; пер. з англ. Р. Клочка. — Київ : КМ-Букс, 2020. — 336 с.

Провидець Кремнієвої долини Джон Чемберс ділиться уроками, які допомогли йому стати лідером однієї з найкращих корпорацій на світі й перетворили просту компанію, що розробляла маршрутизатори, на всесвітнього технологічного титана. Коли Чемберс 1991 року приєднався до «Циско», компанія мала 400 співробітників, єдиний продукт і прибутковість на рівні 70 мільйонів доларів. Коли ж він пішов з посади генерального директора 2015 року, він лишив по собі технологічного гіганта вартістю 47 мільярдів доларів, який став кістяком інтернету і лідером у багатьох галузях — від кібербезпеки до конвергенції мереж. І тепер Чемберс ділиться своїми унікальними стратегіями, які забезпечили йому перемогу в цифровому світі.


005

А21   Авраамов, Павло.

    Стратегія Ґо: Давня гра й сучасний бізнес, або Як перемогти в конкурентній боротьбі / П. Авраамов ; пер. з рос. О. Кожушко. — Харків : Фабула, 2019. — 420 с.

Східна стратегічна гра Ґо — найдавніша й найскладніша гра на планеті. Протягом тисячоліть вона була міцно пов’язана з політичною, військовою та бізнесовою елітами країн Сходу. Не дивно, що й у сучасному світі особливу цікавість до гри виявляють політики й бізнесмени. Серед них — Білл Гейтс, котрий в одному інтерв’ю сказав: «У моєму житті було вдосталь розчарувань. Наприклад, я хотів бути найкращим у світі гравцем у Ґо, але так і не став ним». Для досягнення перемоги Майстри гри застосовують перевірені часом стратегічні принципи й підходи, котрі допомагають приймати правильні рішення та діяти якомога ефективніше. Ці принципи є досить абстрактними й тому можуть бути застосовані в переважній більшості сфер людського життя, особливо там, де точиться конкурентна боротьба: у політиці, бізнесі та військовій справі. У книжці розбираються 30 найважливіших стратегічних концепцій Ґо. Кожен принцип проілюстровано прикладами зі світу сучасного бізнесу: книжка містить понад 60 реальних бізнес-кейсів, які взято з практики таких усесвітньо відомих гігантів, як-от Apple, Coca-Cola, IKEA, Chrysler, Virgin, The Walt Disney Company, а також безліч історій із практики невеликих компаній.

Немає коментарів:

Дописати коментар