Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

пʼятницю, 23 жовтня 2020 р.

Організація Об’єднаних Націй: минуле і сьогодення (до Дня Організації Об’єднаних Націй)

 День народження Організації Об’єднаних Націй відзначається щорічно 24 жовтня, відповідно до рішення Генеральної Асамблеї ООН.

24 жовтня 1945 року, після того, як більшість держав-засновників ратифікували договір про створення всесвітнього органу, була офіційно створена Організація Об’єднаних Націй. У 1971 році Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй

прийняла резолюцію, в якій вона рекомендувала державам-членам відзначати цей день як державне свято. Традиційно в цей день у всьому світі проводяться зустрічі, дискусії та виставки, присвячені цілям Організації та її досягненням.

Організація Об’єднаних Націй живе в серці і свідомості кожного громадянина як організація, здатна покласти край насильству і укоренити терпимість, сприяти розвитку і забезпечити рівність, захистити права людини і зменшити масштаби бідності.

Попри те, що Україна є членом-засновником Організації Об’єднаних Націй, вона почала брати активну участь у миротворчих операціях лише після проголошення незалежності. Загальна кількість українських військовослужбовців, які брали участь у миротворчих операціях, становить понад 45 тисяч.

Миротворчі операції є одним з вагомих елементів підтримки високого рейтингу українських військових. З перших днів російської агресії на Донбасі більшість українських миротворців стали учасниками антитерористичної операції, а згодом — операції Об’єднаних сил.

Головною перепоною для розгортання нейтральної миротворчої місії на Донбасі залишається Росія. Адже бажання певної країни запросити до себе миротворчий контингент недостатньо. Рішення надіслати «блактині шоломи» має ухвалити Рада Безпеки ООН, у складі якої п’ять постійних членів, серед яких РФ, яка має право вето.

Працюючи на повну силу, Організація Об’єднаних Націй сприяє здійсненню високих сподівань людства. 

Підготувала Тетяна Зуляк, зав. сектору МБА

Немає коментарів:

Дописати коментар