Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

четвер, 20 серпня 2020 р.

Символ української Незалежності (до Дня Державного Прапора України)

 

Державний прапор як символ країни є втіленням національної єдності, честі та гідності. Під його знаменом українці йшли до проголошення самостійної Української держави. Він нагадує наше літо, коли небо над Україною таке синє, як Покров Пречистої Діви, а наші лани такі золоті як паски на маминому столі.

23 серпня Україна відзначає День Державного Прапора. Прапор України є одним із державних символів нашої держави. Його кольори відбивають національні традиції, поєднання синього і жовтого кольорів на національному прапорі фіксуємо із середини ХІХ століття.

Протягом ХХ століття наш прапор пройшов шлях народного визнання й юридичного оформлення. Важливі події українського державотворення, боротьби за свободу країни, акції протесту та непокори відбувалися під національним стягом. За комуністичного тоталітарного режиму український прапор символізував спротив, за нього саджали у тюрми.

4 вересня 1991 року, вже після проголошення незалежності України, національний синьо-жовтий прапор було піднято над Верховною Радою України. 28 січня 1992 року Державний Прапор України був затверджений Верховною Радою України. Це стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів.

Державний Прапор України став символом нашої країни, втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення.

Сьогодні, у час, коли українські воїни захищають рідну землю, виборюючи її суверенність та недоторканість на Сході України, саме Державний Прапор України є постійним супровідником бійців і на передовій, і в тилу.

Волонтери й діти постійно передають військовим українські прапори з побажаннями скорішого повернення додому, словами підтримки й віри, створюють поробки для хлопців із символікою прапора України.

Це додає наснаги, примножує силу духу й спонукає на мужню боротьбу за Україну та її народ.

Ми навчилися поважати себе й любити свою державу, ідентифікуватися серед інших як справжні українці, патріоти, а Державний Прапор України став незмінним символом української незалежності, свободи й великого майбутнього України як розвиненої європейської держави.

Немає коментарів:

Дописати коментар