Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

суботу, 19 жовтня 2019 р.

Нові книжки у відділі читального залу


Представляємо увазі користувачів книжки, які допоможуть покращити за самопочуття та стан організму, слідкувати за харчуванням та фізичними навантаженнями, а також прислухатись до свого здоров’я й не зашкодити собі.




615
Б91
Бурбо, Ліз. Слухай своє тіло — найкращого друга у всьому світі / Л. Бурбо ; пер. з фр. К. Кізуб. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. — 256 с.
Ліз Бурбо — засновниця одного з найбільших центрів особистісного розвитку в Квебеці. Заняття за концепцією Бурбо проводяться у понад 20 країнах. Тренінги та семінари за її програмою допомогли майже 40 тисячам людей віднайти мотивацію, розкрити власний потенціал, пізнати себе, досягти гармонії у взаєминах з іншими людьми й самими собою. Підсумки своїх досліджень Бурбо виклала у 17 книжках, які стали світовими бестселерами у галузі саморозвитку.
Наше тіло знає більше, ніж ми. Воно може стати мудрим порадником та розібратися із труднощами, якщо навчитися правильно тлумачити його мову. Давно мрієте змінити своє життя, але щось уперто стає на заваді? Річ у тім, що ви просто не слухаєте своє тіло та нехтуєте його потребами. Для того щоб навчитися тлумачити знаки, уникати захворювань та негативних думок, Ліз Бурбо пропонує низку простих вправ і медитацій. Зміцнивши здоров’я ментального, емоційного та фізичного тіла, ви зможете перепрограмувати свідомість і нарешті стати тим, ким завжди мріяли бути.


613
Г19
Гандрі, Стівен Р. Рослинний парадокс : Приховані небезпеки в здоровій їжі, від яких ми хворімо та гладшаємо / С. Р. Гандрі, О. Бел-Буель ; з англ. пер. І. Павленко. — Київ : BookChef, 2018. — 416 с.
«Від того, що ми їмо, залежить усе наше життя, а наше здоров'я - від того, що їсть наша їжа», - стверджує доктор медицини Стівен Р. Ґандрі у своїй новій книжці «Рослинний парадокс: приховані небезпеки в здоровій їжі, від яких ми хворіємо та гладшаємо». Наше здоров'я починається з правильної їжі. Адже кишківник - найбільший орган імунного захисту в людському організмі. Тому в наших інтересах усіляко культивувати внутрішню флору, що складається з мільярдів дружніх бактерій. Як це ліпше зробити - підкаже доктор Ґандрі. Він сам багато років безуспішно боровся з ожирінням, тому на основі своєї дисертації створив власну систему харчування. Програма «Рослинний парадокс» допомогла йому позбутися численних проблем зі здоров'ям, він без зусиль втратив зайві кілограми і тримає здорову вагу вже багато років. Автор наводить список корисних для здоров'я продуктів, а також рецепти дуже простих у приготуванні страв з них, які сприятимуть досягненню ваших цілей - втратити зайву чи набрати вагу бажану, позбутися хвороб, які заважають повноцінно жити і працювати.


613
Г79
Грегер, Майкл. Як не померти передчасно : їжа, яка відвертає та лікує хвороби / М. Грегер, Д. Стоун ; пер. з англ. В. Горбатька. — Київ : КМ-БУКС, 2018. — 512 с.
«Було встановлено, що на смертність величезний вплив чинять три фактори, які стосуються способу життя: вживання здорових продуктів харчування, достатній обсяг фізичних вправ та відмова від паління».
Страждаєте від високого тиску? Чай з гібіскусу допоможе вам краще за будь-які ліки від гіпертонії, не чинячи при цьому жодних побічних ефектів. Рак простати — спадкова хвороба у вашій родині? У такому разі відмовтеся від молока, а натомість додайте до свого раціону лляне насіння. А якщо непокоїть серцеве захворювання, переходьте на рослинну дієту.
Автор книги — всесвітньовідомий популяризатор здорового харчування, доктор медицини Майкл Грегер докладно розповідає, як можна не лише запобігти більшості поширених недуг, а й побороти їх, якщо людина вже захворіла. Спираючись на велику кількість експериментальних і статистичних даних, він описує особливості протікання тієї чи іншої хвороби, розповідає, чим вона найчастіше зумовлена і чим загрожує, радить, яким харчам слід надати перевагу, а від чого краще відмовитись.


618
Л43
Лелюх, Наталія. Відверта розмова про жіноче здоров’я : просто про головне / Н. Лелюх ; пер. з рос. Татусі Бо. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. — 256 с.
Просто й доступно, з невичерпним оптимізмом і повагою до читача доктор пояснює складні та важливі речі: що необхідно знати сучасній жінці про лікарів і пацієнтів, мікрофлору й гормони. Автор зазначає, які нюанси допоможуть установити точний діагноз, які аналізи його підтвердять, а на які ви просто викинете купу грошей; як лише з одного погляду на рецепт визначити, що перед вами непрофесійний та недобросовісний лікар, та ще багато іншого про вагітність, менопаузу, замісну гормональну терапію…


618
М91
Муркофф, Гейді. Що очікувати під час вагітності / Г. Муркофф, Ш. Мейзел ; пер. з англ. А. Дубенко. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. — 622 с. — Перекладено з 5-го оновленого і переробленого видання.
Усе, що необхідно знати матусям і татусям у період вагітності та після нього! Автор подає найбільш точну й сучасну інформацію, ділиться розумними й практичними медичними порадами, дає вичерпні відповіді на всі важливі запитання: як визначити вагітність, що робити в перші тижні вагітності, чи необхідно змінювати свій стиль життя, як правильно харчуватися й займатися спортом, як обрати безпечні ліки від того чи того захворювання, чого очікувати від пологів і як до них готуватися тощо. З гумором і теплотою автор розповідає все про прекрасні дев’ять місяців, не оминаючи найменших деталей. Не випадково «Що очікувати під час вагітності» є стандартом, за яким оцінюють інші книжки про вагітність.


616
П91
Пфайфер, Самюель. Психосоматика : як ми можемо розуміти мову тіла? / С. Пфайфер ; пер. з нім. І. Давиденко. — Львів : Свічадо, 2018. — 56 с.
Доктор Самюель Пфайфер пише у своїй книжці «Психосоматика»: «Те, що я описую — це не суто інформація із підручників, а надбання мого особистого досвіду. Майже кожен день я спілкуюся з пацієнтами, які мають різноманітні скарги, при цьому медичні обстеження не виявляють патологічних ознак. І тоді вони мене запитують як психіатра, про що можуть свідчити ці симптоми».
Книжка присвячена проблемі надання просвітницької та медичної допомоги хворим з психосоматичними розладами та їх оточенню.


159.9
Х35
Хей, Луїза. Зціли своє тіло та полюби його / Л. Хей ; пер. з англ. Н. Третякової. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. — 224 с.
Хочеш, щоб тебе любили? Спочатку полюби сам себе. Бути здоровим, щасливим, успішним та привабливим простіше, ніж здається. Достатньо віднайти гармонію між тілом, розумом і духом. Для цього є три звичайні правила. Дбай щодня про своє тіло. Позитивно стався до себе та життя. Віднайди сильний духовний зв’язок. Здавалося б, так легко. Але як у світі стресів та переживань знайти потрібний баланс, щоб постояти на цих трьох китах?
Луїза Хей на власному досвіді пережила складний і тривалий процес зцілення та прийняла себе. І тепер вона готова зцілити вас. Дієві щоденні афірмації позбавлять від хвороб душі та тіла, допоможуть повірити в себе та нарешті полюбити себе та своє тіло, зняти стереотипи та вийти за рамки звичайних сценаріїв. Любов — найкращий лікар.

Немає коментарів:

Дописати коментар