Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

четвер, 17 жовтня 2019 р.

Нові книжки у відділі читального залу


           Пропонуємо увазі користувачів найцікавіші книжки, що надійшли на полиці відділу у жовтні 2019 року. В нас можна знайти літературу на любий, самий вибагливий смак.
929
С42
Скицька, Уляна. #Наші на карті світу : історії про людей, якими захоплюється світ / У. Скицька. — Львів : Вид-во Старого Лева, 2019. — 320 с.
«#НАШІ на карті світу» — це 80 історій про непересічних людей: українців за походженням чи місцем народження. Книжка журналістки Уляни Скицької — про #НАШИХ, людей, яких визнав увесь світ, які змінили хід історії, чиї досягнення дивують і вражають.
Серед героїв книжки є добре знані Іван Пулюй, Соломія Крушельницька, Енді Воргол, Софія Яблонська, Казимир Малевич, Ігор Сікорський, Марія Примаченко. А є й ті, хто стане для читачів справжнім відкриттям: оскароносний мультиплікатор студії «Дісней» Володимир Титла; талановитий генетик, який розвинув теорію Дарвіна, Теодозій Добжанський; вчений-математик, чиї розробки лягли в основу першого у світі комп’ютера, Михайло Кравчук; донька львівського банкіра, яка винайшла принцип роботи Wi-Fi, Геді Ламар; легендарний воротар NHL Террі Савчук; харків’янин, який розшифрував писемність майя, Юрій Кнорозов. Ці люди надихають, і часом їхні біографії настільки дивовижні, що виникає думка: «Так буває лише в кіно».

33
В18
Варуфакіс, Яніс. Розмови з донькою про економіку : коротка історія капіталізму / Я. Варуфакіс ; пер. з англ. Ю. Скавінського. — Львів : Вид-во Старого Лева, 2019. — 168 с.
Як пояснити нерівність народів та держав і чим може зарадити демократія? Світом керують гроші чи їх відсутність? Як працює економіка в ринковому суспільстві? Куди веде людство розвиток технологій і чи є в людини шанс залишитися людиною і вберегти планету від самої себе? На ці та інші теми зі своєю 13-річною донькою Ксенею розмовляє відомий грецький економіст Яніс Варуфакіс. Пояснити просто й цікаво складні, але дуже важливі речі йому допомагають: цар Едіп та Ікар, Архімед, австралійсь­кі аборигени, доктор Франкенштейн, Фауст і навіть агент Сміт з культової «Матриці».

929
П88
Пуї, Жан-Бернар. Енциклопедія неуків, бунтівників та інших геніїв / Ж. Пуї, С. Блох ; задум і керівництво А. Бланшар ; пер. з фр. П. Мигаля. — Львів : Вид-во Старого Лева, 2019. — 144 с.
Хто б подумав, що з них виростуть великі люди, коли вони були малими дітьми?
Перед нами галерея портретів видатних особистостей, які залишили помітний слід в історії, літературі, мистецтві та науці, дарма що все починалося безладно. Згодом історія увінчала їх славою й охрестила геніями.
Ці величні постаті фігурують у шкільній програмі як монументальні персонажі. У словниках і музеях бачимо суворочолих класиків із повними кишенями чеснот. Однак кишені бувають дірявими.
Спробуй відкрити для себе ці гучні імена по-новому і дізнатися більше про їхні зухвалі юні роки…

159.9
Д69
Дорофєєв, Максим. Джедайські техніки / М. Дорофєєв ; пер. з рос. В. Верховеня. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. — 240 с.
Щоб усе встигнути — розставляй пріоритети. Знайома істина? Ще б пак! Та коли папка «Вхідні» от-от вибухне непрочитаними листам, невиконані справи буквально засипають з головою, а запас мислепалива падає до нульової позначки, здається, що час кликати на допомогу джедаїв. Однак не такий страшний дедлайн, як його малюють. І від прокрастинації втекти легше, аніж від Дарта Вейдера. Головне — навчитися максимально ефективно користуватися ресурсами, «мозковими» та часовими. І тут вже не обійтися без Майстра Йоди у сфері продуктивності.
Він мудро пояснить, як концентруватися на найважливішому, виокремлюючи його серед другорядних завдань. Продемонструє фокус «я зроблю це сьогодні, а не завтра», розкаже про «закон хом’ячка» і підхід Toyota. Порадить, як вберегти мозок від перенавантаження, а пам’ять — від засмічення. Більше жодних «завалів», авралів, графіків, що горять, і залипань у Facebook. Найкрутіші джедайські техніки, опанувавши які, ви розквитаєтеся з усіма ворогами продуктивного робочого процесу. Тож хапаймо осяйного джедайського меча — і вперед.


159.9
М69
Міхалко, Майкл. 21 спосіб мислити креативно / М. Міхалко ; пер. з англ. Т. Бойко. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. — 400 с.
Усі знають Сальвадора Далі та його карколомні полотна. А звідки він черпав ідеї для своїх картин? Далі сідав у крісло, під підлокітник якого ставив залізну тарілку. Потім художник клав на той підлокітник руку, у якій затискав залізну ложку. Коли Далі майже засинав, долоня розслаблялась і ложка падала, голосно дзенькаючи. Далі прокидався, і тієї миті, коли мозок митця перебував на межі між сновидіннями та реальністю, йому являлися знамениті образи. Та не кваптеся бігти на кухню за посудом. Ваша доза креативу та ідей — у цій книжці. Це портативний тренажер із вигадок, нестандартних підходів і нетипових вирішень типових питань. Сотні трюків, підказок, історій геніїв, головоломок, вправ та мозкових штурмів — креативу бути!

796
Б20
Балаге, Гільєм. Мессі : [біографія] / Г. Балаге ; пер. з англ. Ю. Скавінський. — Львів : Вид-во Старого Лева, 2019. — 725 с.
Сьогодні Мессі — володар «Золотого м’яча» і «Золотого бутса», «новий» Марадона, один із найрезультативніших гравців ФК «Барселона» та найкращий гравець сучасності… А починав він як сором’язливий, проте амбіційний хлопець з дефіцитом гормона росту та слабкими фізичними даними. Вже у юному віці він творив щось неймовірне на футбольному полі та обходив гравців, старших за нього. А ще «Блоха», як прозвали Мессі, понад усе мріяв грати у професійний футбол. Заради своєї мети йому довелося емігрувати, розлучитися з сім’єю, пройти дорогий курс лікування, пережити чимало травм та цькування преси, щоб стати тим, ким він є — найкращим футболістом світу.
Ґільєм Балаґе, зібравши коментарі впливових людей зі світу футболу, привідкриває завісу, яким насправді був у житті та футболі Ліонель Мессі, вихідець з бідних кварталів аргентинського містечка Розаріо, якого охрестили генієм футболу.


796
Б20
Балаге, Гільєм. Роналду : [біографія] / Г. Балаге ; пер. з англ. Х. Деминюк. — Львів : Вид-во Старого Лева, 2019. — 431 с.
Король футболу, кумир дітлахів і дорослих, нападник італійського «Ювентуса»та капітан збірної Португалії. Кріштіану Роналду є одним із найвидатніших футболістів світу. Немов на американських гірках, він то здіймався на вершини, то зазнавав поразок. Феєричні матчі та неймовірні рекорди, гучні титули та приголомшлива слава, а поруч із тим — конфлікти з менеджерами, товаришами по команді і фанатами, запекле суперництво, сльози розчарування, неконтрольовані емоції.
Як Роналду вдалося здійснити мрію мільйонів? Як він розвивав свій талант і став тим, ким є сьогодні? Зірковий шлях гравця й особистості описує спортивний журналіст та футбольний експерт Ґільєм Балаґе.

Немає коментарів:

Дописати коментар