Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

пʼятниця, 4 листопада 2016 р.

«Гніздо горлиці» у Тернополі


Вчора мені вдалося побувати на допрем’єрному показі українського фільму Тараса Ткаченка «Гніздо горлиці», який відбувся в рамках І Всеукраїнського форуму «КіноХвиля», що стартував у м. Тернополі 3 листопада й триватиме до 12 листопада.
Це перша повнометражна стрічка 40-річного режисера Тараса Ткаченка.  Фільм розповідає історію життя мешканки одного з буковинських сіл Дарини.
Дарина (Римма Зюбіна) донедавна мала прекрасну сім’ю. Разом із чоловіком Дмитром (Віталій Лінецький) ростили красуню-доньку (Олександра Сизоненко) і планували організувати свій бізнес — невеликий готель. Але фінансові труднощі не залишили жінці вибору і їй довелося виїхати на заробітки в Італію.
Коли жінка приїхала до Італії, їй дуже непросто було увійти в річище італійського життя, у роль наймички в сім’ї Алессандро та його матері Вікторії (ролі виконали італійські актори Мауро Кіпріані та Ліна Бернарді).
Згодом Дарина повертається на рідну Буковину. Однак в її очах немає радості, а під грудьми б’ється маленьке серденько. Але вона повертається…
Фільм «Гніздо горлиці» став найкращим повнометражним українським фільмом на Одеському міжнародному кінофестивалі. «Золотий Дюк», овації,  визнання акторів і призовий фонд у  50 тисяч гривень. Не дожили до цього моменту актор Віталій Линецький, який знявся у стрічці,  та сценарист Василь Мельник…
Фільм захопив мене своїм сюжетом, зануренням персонажів у реальне середовище, задумом недовершеності. Попри всі змальовані у ньому проблеми заробітчан, незважаючи на помилки героїв, він все ж таки має щасливий кінець.

Я мала змогу не тільки насолодитися переглядом фільму, а й послухати його творців: режисера Тараса Ткаченка, продюсера Володимира Філіппова та виконавицю головної ролі Римму Зюбіну. Вони ділилися з глядачами своїми спогадами про процес творення  картини, вибір місця зйомок, про те, як артисти втілювалися у своїх персонажів…



 Оксана Содомора, головний бібліотекар відділу читального залу

6 коментарів: